Campioana Sălajului va susţine meciul de baraj în dublă manşă

„Este o variantă care îmi convine, fiindcă sunt mulţi factori care contribuie la rezultatul final într-un astfel de duel”, a precizat Marius Paşca, antrenorul echipei Luceafărul Bălan, liderul Ligii a IV-a de fotbal

După mulţi ani în care meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a s-au desfăşurat într-o singură manşă, pe teren neutru, oficialii Federaţiei Române de Fotbal (FRF) au decis ca echipele câştigătoare ale campionatelor judeţene să susţină partidele de baraj în dublă manşă. „Am propus AJF-urilor ca meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a să nu se mai joace pe teren neutru şi într-o singură manşă. Se vor juca tur-retur, se va crea emulaţie în jurul echipelor gazdă, vom avea public, va fi mult mai spectaculos”, a declarat Gheorghe Chivorchian, secretarul General al FRF.
În acest sezon, cele mai mare şanse de a se califica la meciul de beraj le are Luceafărul Bălan, iar antrenorul acesteia vede cu ochi buni schimbarea făcută de oficialii FRF.
„Este o variantă care îmi convine, fiindcă sunt mulţi factori care contribuie la rezultatul final într-un astfel de duel. Exista varianta ca echipa să prindă o zi proastă, iar jocul să nu funcţioneze aşa cum trebuie. După noul sistem, echipele vor avea mai multe avantaje. Dacă în primul meci nu ai făcut un rezultat bun, ai şansa să te revanşezi în jocul din retur. Echipele atrag mai mulţi spectatori, se creează o emulaţie. Şi antrenorii vor fi avantajaţi, pentru că au la dispoziţie o săptămână să pregătească în detaliu meciul retur, fiindcă vor cunoaşte jocul adversarului”, a precizat Marius Paşca.
Luceafărul Bălan se situează pe locul întâi în Liga a IV-a Sălaj, cu maximum de puncte după 13 etape, la o distanţă de 11 puncte de ocupanta locului secund, Dumbrava Gîlgău.
După noul sistem de desfăşurare a meciurile de baraj, partide tur se vor desfăşura în data de 20 iunie, iar returul, o săptămână mai târziu.

Leave a Comment