Informaţii utile despre şcolile de şoferi

Atunci când vine vorba de instructori auto şi şcoli de şoferi majoritatea viitorilor cursanţi se confruntă cu o mulţime de întrebări precum: Care este cea mai bună şcoală de şoferi? Cum aleg instructorul auto potrivit? Care scoala de şoferi dispune de cele mai noi echipamente dar şi de cei mai buni instructori? La aceste întrebări nimeni nu poate da un răspuns exact din cauza faptului că fiecare candidat are un punct de vedere subiectiv pentru a analiza toate aceste criterii care fac diferenţa între o şcoală de şoferi bună şi una nu tocmai.

Accesul la informaţii relevante poate ajuta însă viitorii şoferi să facă alegerea potrivită.

Cum alegi scoala de şoferi potrivită

Primul pas pentru a obţine permisul de conducere este alegerea şcolii de şoferi. Având în vedere că şcoala de şoferi este o investiţie destul de mare este foarte important ca alegerea să se facă cu atenţie şi în urma unei ample documentări.

Alegerea şcolii de şoferi este influenţată de o serie de criterii. Majoritatea tinerilor care doresc să obţină permisul de conducere sunt atraşi de ofertele promoţionale şi de pacheţele ieftine, deşi de cele mai multe ori ieftin nu înseamnă şi bun. Alte criterii care influenţează pe viitori şoferi sunt şi distanta şcolii de şoferi faţă de locuinţa sau locul de muncă şi dacă se poate evita sau nu folosirea mijloacelor de transport în comun pentru a ajunge la cursurile teoretice şi practice.

Serviciile pe care trebuie să le ofere o şcoală de şoferi bună

Şcolile de şoferi din ţara noastră trebuie să fie la zi cu ultimele schimbări ale codului rutier (vezi detalii pe ziaruldeiasi), de asemenea calitatea serviciilor pe care şcoala o oferă, dar şi instructorii auto din cadrul acesteia trebuie să se ridice la standarde europene.

Maşinile din dotarea şcolii trebuie să fie în perfectă stare de funcţionare şi cu toate reviziile la zi. Viitorii posesori de permis trebuie să aia posibilitatea de a alege maşina pe care doresc să desfăşoare orele practice şi examenul final.

O şcoală de şoferi bună are în dotarea să săli de curs echipate cu tehnologie modernă şi trebuie să ofere aceleaşi condiţii la orele de pregătire teoretică ca şi la examenul oficial.

Atunci când vine vorba de instructorul auto, ideal este că fiecare elev să aibă o discuţie serioasă cu viitorul instructor înainte de a începe orele practice, pentru a vedea dacă este potrivit şi are calităţile şi competentele necesare pentru a îi ajută să obţină permisul de şoferi din prima încercare. Este importantă alegerea unui instructor auto care este calm, răbdător şi dornic să lămurească toate nedumeririle pentru că toate aceste atuuri funcţionează în favoarea cursantului.

Semne că nu ai ales scoala de şoferi potrivită

În cazul în care cursantul simte că a făcut o alegere greşită şi şcoala de şoferi nu îţi oferă serviciile promise ideal este să se retragă înainte de a face plata integrală. În cazul în care scoala de şoferi nu oferă servicii la înălţimea standardelor europene, sau instructorul auto este nepăsător şi nu îşi dă interesul cea mai bună soluţie este retragerea dosarului.

În cazul în care parcul auto al şcolii este neîngrijit, maşinile au probleme tehnice sau nu au reviziile efectuate la zi, implicit pot pune în pericol siguranţa personală, iar în acest caz este indicat să se caute altă şcoală de şoferi.

Dacă scoala de şoferi da lipsa de seriozitate, nu oferă informaţii complete şi corecte viitorilor posesori de permis când aceştia le solicită, sau nu răspunde prompt în încercările de contact ale persoanelor interesate, atunci este clar că nu a-ţi ales scoala de şoferi potrivită.

 

Leave a Comment