Primăria acuzată că pune ”carul înaintea boilor”

Consilierul local Claudiu Bîrsan a atras atenţia, în cadrul şedinţei de Consiliu Local (CL) de joi – 29 august, cu privire la modul în care se realizează lucrările de reparaţii pe anumite străzi şi sectoare de drum din municipiul Zalău. În opinia acestuia, totul se face după lozica ”carul înaintea boilor”. Mai exact, proiectele de hotărâre, care  cuprind detalii cu privire la realizarea unor investiţii în urbe, se supun aprobării consilierilor locali după începerea lucrărilor.

Remarca consilierului  a venit în urma unui proiect de hotărâre aflat pe prdinea de zi a şedinţei de CL cu privire la aprobarea documentaţiilor tehnico-economice aferente lucrărilor ”Reparaţii capitale bulevardul Mihai Viteazul – fântâni arteziene” şi ”Reparaţii capitale bulevardul Mihai Viteazul instalaţii scuar”, lucrare aflată în plină desfăşurare. Potrivit consilierului Bîrsan, documentaţiile tehnico-economice ale unei lucrări trebuie aprobate înainte de a începe lucrarea respectivă, nicidecum în momentul în care lucrările se află la jumătate. Acesta a făcut referire la lucrarea care se desfăşoară în prezent în zona industrială pentru realizarea unui sens giratoriu. „Se ştia de cel puţin 3-4 ani, despre acele planuri cu Mallul şi cu Dedemanul care se construieşte. Se ştia că va fi un sens giratoriu acolo pe bulevard. Noi am asfaltat bulevardul şi acum spargem din nou asfaltul ca să facem un sens giratoriu?  Ştiam de mai mulţi ani că, acolo, în zona se va face un sens giratoriu. Nu puteam să îl facem atunci? Şi nu este pentru prima dată! Mai spargem bulevardul acesta de vreo două-trei ori. Odată pentru realizarea pistelor de bicicletă, trotuare şi rigole şi încă odată pentru realizarea canalizării pluviale. Am aruncat banii pe fereastră ca să construim un sens giratoriu”, a precizat în cadrul şedinţei consilierul PNL – Claudiu Bîrsan. De cealaltă parte consilierul Dorel Labo, preşedintele de şedinţă CL, a precizat că ar trebui să se ţină cont de toate investiţiile, însă din păcate, ”nu suntem în măsură să ştim, ce se va întâmpla: azi, mâine, peste un an sau zece. Sensul giratoriu se face pe banul investitorului, nu pe banii Consiliului Local; la fel cum s-a întâmplat şi cu sensul giratoriu făcut de Kaufland”, a opinat Labo.

Dana Crişan, consilier local:  nu este normal ca după ce începe o investiţie să votăm  proiectul de hotărâre

Nu doar consilierul Claudiu Bîrsan a atras atenţia asupra modului în care se fac investiţiile în municipiu, ci şi un alt consilier din opoziţie – Dana Crişan. ”Nu puteam lăsa zona neasfaltată, dar nici nu putem veni cu scuze de genul că nu este investiţia noastră. (…). Legat de faptul că ni se pun în faţă anumite proiecte,  cum spunea colegul meu, nu este normal ca după ce începe o investiţie să votăm  proiectul de hotărâre. Şi la stadoinul municipal a început construcţia, era dărâmat totul şi noi am aflat, mai exact vedeam ce se întâmplă şi nu aveam un proiect în acest sens. Nu este singurul proiect! Acum la fel. Noi ştim din presă anumite lucruri ”, a adăugat Dana Crişan

Alte articole

2 Thoughts to “Primăria acuzată că pune ”carul înaintea boilor””

  1. Anonim

    o shaorma pentru dius, va rog

  2. Anonim

    Isi bat joc de banii nostri

Leave a Comment