Inconștiență la puterea a treia: au furat o mașină și au condus-o, deși nu aveau permis

Trei adolescenți din Zalău au dovedit, ieri, faptul că nicio vârstă nu e prea „fragedă” pentru a te apuca de alte activități, mai palpitante, în afara mersului la școală, joaca ori practicarea vreunui sport.

Furtul unei mașini și conducerea acesteia, cauzând nu doar un prejudiciu cât mai ales un pericol uriaș pentru ceilalți participanți la trafic, reprezintă faptele cu care trei tineri de 12, 14 respectiv 18 ani, se vor putea mândri de acum înainte.

Astfel, luni, în jurul orei 22 un jandarm aflat în timpul liber a solicitat echipa de intervenţie cu privire la un posibil furt de autovehicul. La faţa locului, jandarmii au identificat trei băieți, care au sustras în cursul aceleiași seri, o autoutilitară.

În urma verificărilor s-a stabilit că un tânăr de 18 ani, din Zalău, împreună doi minori de 14, respectiv 12 ani, folosind o cheie potrivită, au furat o autoutilitară marca Renault dintr-o parcare din cartierul Porolissum, pe care au condus-o, pe rând, pe strada Fabricii din Zalău intrând cu aceasta, în cele din urmă, într-un şanţ de pe marginea drumului, avariind-o.

Inutil de precizat faptul că niciunul dintre cei trei nu deținea permis de conducere.

În cauză jandarmii au întocmit acte de sesizare privind săvârşirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, furt de folosință și distrugere, actele fiind înaintate Poliției pentru continuarea cercetărilor.

Alte articole

Leave a Comment