Început de vară cu multe căsătorii în Sălaj

Numărul căsătoriilor înregistate în primele cinci luni ale anului în județul Sălaj a crescut, iar cel al divorțurilor a scăzut. Situaţia privind căsătoriile și divorțurile este prezentată într-un ultim raport al Direcției Județeane de Statistică (DJS) Sălaj. Astfel, în luna mai a acestui an s‐au înregistrat 149 căsătorii, de 2,2 ori mai multe faţă de luna aprilie şi în creștere cu 18,3 la sută faţă de luna mai a nului trecut. În primele cinci luni lae anului în curs în Sălaj s-au înregistrat 358 de căsătorii, în creștere cu 7,8 la sută faţă de aceeași perioadă a anului trecut. Rata de nupţialitate în luna mai a acestui an, a fost de 7,4 căsătorii la 1000 locuitori – 3,4‰ în luna aprilie 2022 şi 6,2‰ în luna mai, iar în perioada ianuarie-mai a fost de 3,6‰, faţă de 3,3‰ înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut.

Divorțurile – în scădere

 În ceea ce privește divorțurile, în luna mai au fost înregistrate 43 – în creștere cu 72,0 la sută faţă de luna aprilie şi de 2,0 ori mai multe faţă de luna mai a anului trecut. În perioada ianuarie-mai s-au înregistrat 118 divorţuri, în scădere cu 24,8 la sută faţă de aceeași perioada a anului trecut. Potrivit DJS Sălaj, rata de divorţialitate, în luna mai a fost de 2,15 divorţuri la 1000 locuitori – 1,25‰ în luna aprilie a acestui an şi 1,04‰ în luna mai a anului trecut, iar în primele cinci luni ale anului a fost de 1,18‰ faţă de 1,55‰ înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut.

One Thought to “Început de vară cu multe căsătorii în Sălaj”

  1. […] Numărul căsătoriilor înregistate în primele cinci luni ale anului în județul Sălaj a crescut, iar cel al divorțurilor a scăzut. Citeste mai mult […]

Leave a Comment