Prim-procurorul Sorin Flonta a reintrat în cursa pentru Consiliul Superior al Magistraturii

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Sorin Flonta, a reintrat în cursa pentru a deveni membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis organizarea turului II al alegerilor pentru Consiliul Superior al Magistraturii.

Cei care au cerut organizarea turului II pentru parchete în cadrul CSM sunt șeful Parchetului Tribunalului Sălaj, procurorul Sorin Flonta, și prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Corabia, Sorin Marian Lia, cei doi formulând recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva hotărârii Plenului privind respingerea contestațiilor depuse la alegerile pentru noul Consiliu. Cei doi procurori solicitau organizarea de noi alegeri la parchete de tribunale și parchete de judecătorii, iar asta pentru că cei declarați câștigători la alegerile din luna iunie nu ar fi obținut o majoritate de 50 plus 1din voturi. „Admite contestațiile formulate de procurorul Lia Sorin Marian și de procurorul Flonta Sorin Emil împotriva Hotărârii nr. 113 din 19 iulie 2022 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii și în consecință: Anulează, în parte, hotărârea sus-menționată, în ceea ce privește dispozițiile art.3 și, admițând contestațiile, obligă Plenul Consiliului Superior al Magistraturii să aprobe buletinul de vot, precum și calendarul de desfăsurare a turului doi al alegerilor pentru un membru procuror de la parchetele de pe lângă judecătorii, precum și pentru cel de-al doilea membru procuror de la parchetele de pe lângă tribunale și să sesizeze Secția pentru procurori pentru a dispune măsurile ce se impun, în conformitate cu art. 17 alin. (5) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Menține celelalte dispoziții ale Hotărârii nr. 113 din 19 iulie 2022 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii. Respinge contestațiile formulate de judecătorul Milu Ramona Grațiela și de judecătorul Ghica Mihai Ștefan împotriva Hotărârii nr. 113 din 19 iulie 2022 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii și a Hotărârii nr. 2000 din 19 iulie 2022 a Secției pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Obligă intimatul Consiliul Superior al Magistraturii la plata către contestatorul Flonta Sorin Emil a cheltuielilor de judecată în sumă de 682,49 lei. Definitiva”, este minuta Înaltei Curți de Casație și Justiție, minută publicată și de presa centrală.

Îndemn la decență și la respectarea legii

„Mesajul meu este acela de decență, de a se renunța la tot soiul de orgolii și de a se pune legea mai presus de orice”, este declarația prim-procurorului Sorin Flonta, mesaj referitor la planurile pe care le are în cazul în care va câștiga alegerile și va face parte din noua componență a Consiliului Superior al Magistraturii.

3 Thoughts to “Prim-procurorul Sorin Flonta a reintrat în cursa pentru Consiliul Superior al Magistraturii”

  1. […] Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Sorin Flonta, a reintrat în cursa pentru a deveni membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis organizarea turului II al alegerilor pentru Consiliul Superior al Magistraturii. Cei care au cerut organizarea turului II pentru parchete în cadrul CSM sunt șeful Parchetului Tribunalului Sălaj, procurorul Sorin Flonta, și prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Corabia, Sorin Marian Lia, cei doi formulând recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva hotărârii Plenului privind respingerea contestațiilor depuse la alegerile pentru noul… Citeste mai mult […]

  2. […] Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Sorin Flonta, a reintrat în cursa pentru a deveni membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis organizarea turului II al alegerilor pentru Consiliul Superior al Magistraturii. Cei care au cerut organizarea turului II pentru parchete în cadrul CSM sunt șeful Parchetului Tribunalului Sălaj, procurorul Sorin Flonta, și prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Corabia, Sorin Marian Lia, cei doi formulând recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva hotărârii Plenului privind respingerea contestațiilor depuse la alegerile pentru noul…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment