În ultimul an, Zeci de morţi pe şoselele din Sălaj

Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa, în ultimul an, în urma accidentelor de circulaţie petrecute pe şoselele din judeţ. Principala cauza a evenimentelor rutiere a fost viteza, susţin poliţiştii sălăjeni. „Asigurarea continuităţii dispozitivului de poliţie rutieră pe întreaga reţea de drumuri din zona de competenţă, îndeosebi pe cele cu valori ridicate de trafic, a fost prioritatea poliţiei rutiere, în anul 2015”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj. Cu toate măsurile luate şi activităţile întreprinse, pe raza judeţului, în ultimul an, au avut loc 180 de accidente de circulaţie grave, în urma cărora 24 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 192 au fost rănite grav.

În Jibou – cele mai multe accidente grave
Oamenii legii spun că principala cauză a evenimentelor rutiere grave a fost viteza excesivă ori neadaptată la condiţiile de drum, înregistrându-se 39 de accidente grave, soldate cu patru morţi şi 47 răniţi grav. „Din numărul total de accidente, 32 s-au produs în municipiul Zalău, 38 s-au înregistrat în Şimleu Silvaniei, 42 de accidente grave în Jibou, şapte au fost înregistrate în Cehu Silvaniei, 23 pe Valea Almaşului şi 38 pe sectorul de drum Sărmăşag-Crasna-Mirşid”, a precizat sursa citată.

Sute de permise suspendate în 2015
De asemenea, pe parcursul anului 2015, poliţiştii rutieri au aplicat 43.899 de sancţiuni contravenţionale, 16.446 din acestea au fost pentru viteză. Valoarea totală a amenzilor se ridică la aproximativ 8.000.000 de lei. Totodată, pentru depăşirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum cu mai mult de 50 de kilometri/oră, oamenii legii au suspendat 450 de permise de conducere. „Recomandăm, din nou, conducătorilor auto să respecte cu stricteţe regimul legal de viteză şi să nu uite de politeţea rutieră”, au concluzionat reprezentanţii IPJ Sălaj.

Alte articole

Leave a Comment