În Sălaj: şomeri mulţi, joburi puţine şi slab plătite

Muncitorii necalificaţi sunt cei mai căutaţi de angajatorii sălăjeni. Asta reise din oferta săptămânală de muncă pusă la dispoziţie de angajatorii sălăjeni, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj.
Oferta este valabilă în perioada 19-25 martie şi cuprinde 66 de locuri de muncă, toate adresate persoanelor cu studii medii cu sau fără calificare. În perioada menţionată se fac angajări în: producţie şi prestări servicii, industria confecţiilor, industria lemnului, industria alimentară, turism şi construcţii. Din cele 66 de oferte, doar una singură se adresează persoanelor cu studii superioare – controlor de calitate, restul fiind pentru cei cu studii medii pentru posturi de: muncitori necalificaţi, tâmplari universali, ospătar, cameristă, bucătar, brutari, dulgheri restauratori, finisori terasamente, fierari betonişti, zidari tencuitori, zugravi şi dulgheri.
Având în vedere numărul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Sălaj, oferta de muncă din judeţ este una foarte slabă, un loc de muncă revenind la 92 de şomeri. Toate slujbele precizate sunt valabile în municipiul Zalău.

Slujbe plătite cu 10-12 euro pe oră

Tot în această perioada, prin intermediul serviciului Eures, munca în străinătate din cadru AJOFM Sălaj, un angajator din Germania, restaurantul „Der Brunnenhof”, din localitatea Oberschwarzach oferă posturi de bucătari şi ospătari. Salariul este de 10-12 euro pe oră, pentru un program de muncă normal. Pentru aceste joburi, angajatorul solicită cunoaşterea limbii germane la un nivel mediu, calificare profesională în meseriile de bucătar şi ospătar şi experienţa în domeniu. Durata contractelor de muncă este de maximum 12 luni, iar cei interesaţi pot să-şi trimită CV-ul, redactat în limba germană pe adresa de e-mail a angajatorului info@der-brunnenhof.de

Alte articole

Leave a Comment