În perioada estivală, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au „filtrat” ştrandurile şi piscinele

Administratorii ştrandurilor, bazinelor de înot şi a unităţilor de închiriere a echipamentelor de agrement, care nu afişează preţurile de prestare a serviciilor la vedere, riscă să primească amenzi drastice de până în 3.000 de lei. Cu o astfel de amendă s-a ales şi administratorul unui ştrand, care nu a afişat la vedere tariful. Sancţiunea a fost aplicată de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sălaj.

Potrivit unor informaţii furnizate de reprezentanţii CJPC Sălaj, pe tot parcursul lunii iunie, inspectorii instituţiei au desfăşurat o acţiune tematică de control privind respectarea prevederilor legale la prestarea serviciilor în incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot, a unităţilor de închiriere echipamente agrement şi în parcurile de distracţie din tot judeţul Sălaj. Legalitatea funcţionării, condiţiile de igienă dar şi informarea consumatorilor, au fost principalele aspecte urmărite de echipa de control a CJPC Sălaj. Astfel, din cei cinci operatori economici controlaţi, unul s-a ales cu amendă în valoare de 3.000 de lei pentru că nu şi-a informat clienţii privind tariful de intrare practicat. Conform legislaţiei în vigoare, tarifele trebuie afişate la vedere, la intrarea sau în incinta unităţii. În plus, pe lângă amenda „încasată” inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au oprit temporar activitatea în ştrand până la intrarea în legalitate.
Potrivit CJPC Sălaj, chiar dacă operatorii economici din această categorie sunt în număr redus, efectuarea periodică sau anuală a acestor controale conştientizează operatorii economici în vederea respectării legislaţiei în vigoare privind protecţia consumatorilor din acest domeniu.

Alte articole

Leave a Comment