În locurile în care adevărata aventură poate începe

Cazinourile sunt o sursă uriașă de mituri, legende și poveșți interesante care par chiar ireale pentru unele persoane. Există numeroase stațiuni de cazinouri în întreaga lume, care se extind pe o suprafață atât de mare, încât te-ai putea pierde cu ușurință chiar petrecându-ți ore întregi în ele. Ai putea crede că odată cu creșterea popularității mediului online, cazinourile din cărămidă și mortar sunt trecute cu vederea. Adevărul este că acestea continuă să capteze atenția, iar imaginea pe care fiecare și-o creează gândindu-se la acest termen e una somptuoasă și plină de mister.

Istoria cazinourilor a început odată cu prima unitate de jocuri de noroc din Europa, deschisă legal în Veneția în 1638. Cazinoul se numea Il Ridotto. Termenul „cazinou” însuși provine din cuvântul italian care înseamnă „casă mică”. Originea acestuia se explică prin faptul că, înainte de deschiderea primului cazinou legal, jocurile de noroc erau organizate în case private. Adesea, împreună cu această modalitate de petrecere a timpului liber, publicul se distra prin dans și muzică și printre mese copioase. Se crede că acest cazinou Il Ridotto a fost înființat pentru a amuza oamenii în timpul renumitului carnaval venețian și doar persoanele privilegiate aveau voie să intre în această clădire. Exista de asemenea și un dress-code specific, iar anumite tipuri de comportament erau create pentru a fi respectate de cei prezenți. În 1765, moda cazinoului a ajuns și la vecina Italiei – Franța. Primul cazinou deschis în această țară a fost, desigur, în Paris. Acest lucru a fost posibil datorită cardinalului Mazarin, iar noutatea se distingea de predecesorii italieni prin jocul de ruletă, care a câștigat rapid popularitate în rândul unui număr mare de jucători. La începutul secolului al XVIII-lea, au fost deschise cazinouri și în alte țări europene. Extinderea lor a avut loc în secolul al XIX-lea. Interioarele deveneau din ce în ce mai luxoase, iar serviciul s-a ridicat la un nivel de confort fără precedent.

Golden Nugget este unul dintre cele mai vechi cazinouri din Las Vegas, fondat în 1946. De-a lungul anilor a fost scenă pentru filme și videoclipuri muzicale. Este de asemenea, cunoscut ca singurul loc din Vegas unde a fost prezent și pus în practică jocul de poker Texas Hold’em în anii săi incipienți.

Cel mai mare cazinou construit vreodată este The Venețian Macao, care deține o zonă de jocuri extinsă pe 550.000 de metri pătrați, caracaterizată de lux și splendoare. A juca în acest loc înseamnă că ai parte de o experiență majoră, deoarece jucătorii au acces la mese și mașini cu miză mică, medie și înaltă. Sunt puse la dispoziție blackjack-uri, rulete, jocuri de baccarat, în total fiind 870 de mese, 3.400 de mașini de jocuri și 3 zone comerciale uriașe. Există și 4 bazine, un spațiu pentru plimbări cu gondola, 24 de restaurante și baruri de talie mondială, împreună cu 3.000 de camere de hotel, ceea ce îl transformă într-o experiență plină de farmec, indiferent care ar fi motivul șederii. The Venețian Macao este considerat cel mai bun dintre cei mai buni.

Aproape la fel de impunător, dar orientat mai mult spre cupluri este City of Dreams. Romantic și inspirat din stilul art-deco, acesta e completat cu podele din marmură, găzduiește 1.350 de mașini de jocuri pentru iubitorii de sloturi și 520 de mese de poker. Energia interioarelor sale este contagioasă. Stațiunea găzduiește și o serie de atracții, precum Fântâna cu bule și Teatrul cu apă dansantă. O experiență în cadrul acestui cazinou este zgomotul extraordinar și momentele pe care nu le vei putea repeta nicăieri altundeva.

Unul dintre cele mai faimoase cazinouri din lume, Bellagio, se diferențiază de restul prin opulență și eleganță, pe care le combină perfect cu romantismul și calitatea. Clădirea în sine este și mai bine pusă în evidență de fântâna sa cu apă dansantă, de renume mondial. Pachetele de jocuri includ blackjack, Caribbean Stud Poker, Craps, Keno, Let It Ride, Pai Gow Poker, ruletă, sloturi și baccarat. Cazinoul în sine este probabil cel mai cunoscut pentru sala de poker cu mize mari, care găzduiește evenimente de mare anvergură. Dacă Las Vegas este experiența finală a jocurilor de noroc, atunci Bellagio este experiența finală Las Vegas.

Situat la marginea rezervației de joc Pilanesberg, Sun City este versiunea africană a Vegasului. Este o destinație populară pentru rolele înalte și toate tipurile de jucători, oferind 850 de sloturi și 40 de mese de joc care acoperă ruletă, blackjack, poker, baccarat punto și multe altele. Sun City cuprinde una dintre cele mai importante stațiuni de cazino din lume, având patru hoteluri. Dacă ai de gând să te aventurezi pe continentul african, Sun City este cu un pas înaintea concurenților săi, oferind o experiență inedită de jocuri și aventuri. Complexul Sun City Casino este doar o parte din stațiunea de divertisment Sun City, care adăpostește și extravagantul Palat al Orașului Pierdut.

Oricare dintre cazinourile enumerate, laolaltă cu multe altele poate fi o destinație de vis atât pentru un iubitor de poker, cât și pentru persoanele care își doresc să privească dincolo de experiențele clasice și sejururile planificate ca la carte. În era World Wide Web-ului, aceste frumuseți atrag prin istoria lor și  prin capacitatea de a se adapta la schimbări, de multe ori fiind gazdele evenimentelor finale ale unor competiții din online. Din 1996, când a fost lansat primul cazinou online cu bani reali, lucrurile au evoluat concomitent în cele două medii, offline-ul contrabalansându-se cu online-ul, iar cel din urmă a început să devină popular în ceea ce privește pokerul, începând cu anul 1998, când s-a lansat primul website de poker. Astăzi, cazinourile online și site-urile de poker sunt o parte majoră a scenei jocurilor de noroc. Avantajele pe care le au sunt prea multe pentru a putea fi ignorate. Standardele sunt mai ridicate decât oricând, iar jucătorii au șansa să joace jocuri remarcabile și să câștige bani reali. Dacă îți doreșți să începi o carieră în această direcție, înseamnă că a ajunge într-un loc de joc tradițional, adică într-un cazinou, este unul dintre lucrurile de pe to-do list-ul tău. Prin urmare, nu-ți pierde concentrarea. După mii de click-uri în online meriți să ajungi să ai parte de o experiență care te poate pregăti și mai mult pentru activitatea întreprinsă în fața ecranului.

Leave a Comment