In continuare, municipalitatea vrea sa privatizeze Uzina Electrica

In continuare, municipalitatea vrea sa privatizeze Uzina Electrica

Consilierii locali municipali au aprobat, ieri, in sedinta ordinara, un proiect de hotarare privind initierea procedurii de privatizare prin vanzarea intregului pachet de actiuni pe care Primaria Zalau le detine la SC Uzina Electrica (UE) SA Zalau si contractarea serviciilor de evaluare si de consultanta de specialitate in vederea privatizarii. Cheltuielile privind onorariile pentru serviciile sus amintite vor fi suportate din cheltuielile aprobate cu aceasta destinatie in urma rectificarii bugetare in limita sumei de 70.000 de lei.

Consilierii au luat aceasta decizie dat fiind ca, incepand din aprilie 2012, Uzina nu va mai detine capacitatea de productie corespunzatoare necesitatilor de consum, singura alternativa fiind realizarea unui program de investitii.

Aceasta initiativa de privatizare nu este singura pe care alesii municipali au avut-o fata de Uzina Electrica, in perioada 2008-2009 municipalitatea mai avand o incercare in acest sens, dar cum nu au existat oferte, societatea nu a fost privatizata. Ca urmare, in 2009 s-a demarat procedura de insolventa a Uzinii Electrice, in cadrul acestui proces fiind elaborat si aprobat de catre Adunarea Generala a Actionarilor, Adunarea creditorilor si confirmat de catre judecatorul sindic Planul de reorganizare judiciara a UE Zalau, cu termen final la 31 martie 2013. In prezent, planul cu pricina este realizat la zi, fiind platite la zi inclusiv datoriile catre creditori.

Diplome de

Zilele Zalaului

Tot in sedinta de ieri, consilierii au aprobat acordarea unor distinctii „Credinta cetatii” preotilor Stefan Lucaciu, Vasile Rus, Valer Parau, Bogdan Zsolt Miklos si antrenorului de pugilism Ioan Popa, precum si acordarea distinctiei „Prietenii Zalaului” lui Gabriel Podskubka pentru activitatea depusa in numeroase proiecte derulate in beneficiul comunitatii din Zalau. Toate distinctiile anterior amintite vor fi acordate de Zilele Orasului.

Piste pentru biciclisti

Alte articole

Leave a Comment