Idei cochete de amenajare a unui dormitor mic

Sursa foto: pexels

          Ți-ai propus să-ți amenajezi dormitorul care este cam mic, dar nu știi cum și ce să alegi pentru a te bucura de un spațiu cât mai frumos și, în același timp, funcțional?

        Amenajarea unui dormitor mic poate fi o adevărată provocare în special atunci când nu te pricepi, dar nu trebuie să fi expert pentru a te bucura de un spațiu cochet și drăguț. Atunci când amenajezi un dormitor mic trebuie să ții cont de principiile funcționalității, esteticului, eleganței, dar și personalității tale. Dormitorul este oaza noastră de liniște și odihnă. Este locul în care ne detașăm complet de grijile de peste zi. 

          Indiferent că ne odihnim sau ne relaxăm vizionând un film sau citind o carte, dormitorul nostru trebuie să ne reprezinte în totalitate. Deși acest aspect nu este unul la care trebuie să ne gândim, pentru că orice alegere pe care o facem este precum o amprentă pe care o lăsăm în urmă, în mod conștient sau inconștient. 

Iată câteva recomandări care te vor ajuta să creezi din dormitorul tău un spațiu cochet, funcțional și estetic. 

     Să ne gândim pentru început la culorile pereților și a mobilierului. Acestea joacă un rol principal în amenajarea dormitorului. Specialiștii în amenajări ne recomandă să folosim acele nuanțe deschise sau neutre pentru că oferă nu doar o luminozitate accentuată, ci și o stare de relaxare de care avem atât de multă nevoie după fiecare zi istovitoare. 

       Desigur nu este nevoie ca fiecare detaliu să fie colorat în nuanțe deschise.  Putem folosi accente de culoare, de exemplu pe un anumit perete sau pe unele piese de mobilier ori accesorii decorative. 

       Maximă atenție trebuie acordată patului, adică elementului central al unui dormitor, deși pentru de a te simți confortabil nu trebuie să faci un compromis atunci când îl alegi, chiar dacă dormitorul tău este mic. Ideea esențială este ca înainte de achiziție să măsori spațiul pe care îl va ocupa patul pentru a știi ce rămâne pentru piesele de mobilier sau diferitele accesorii. Dacă spațiul este prea mic, poți lua în calcul plasarea dormitorului lângă perete, pentru ca celelalte elemente să aibă loc. 

        O idee foarte bună pentru un dormitor mic este patul prevăzut cu sertare pe toate părțile, atât pe laterale cât și în partea din față. Aceste spații de depozitare le poți folosi pentru a plasa obiectele pe care nu le folosești frecvent, ceea ce va duce la economisirea spațiului.

       Optează pentru montarea televizorului pe perete pentru a nu mai fi nevoie de comodă. Noptierele mici și elegante din dreptul patului sunt suficiente pentru amplasarea obiectelor de care ai nevoie. Restul le poți depozita în alte camere.

        Un alt sfat pe care specialiștii ni-l oferă este atenția la dulapul pentru haine. Acesta ar trebui să fie prevăzut și cu oglindă pe una dintre uși, special pentru economisirea spațiului. În acest mod nu va mai fi nevoie să cumperi oglindă separată pentru care ai avea nevoie de spațiu.

        Adaugă o bancă în fața patului pe care o poți folosi atât pentru relaxare, cât și pentru a citi, machia etc. 

       Referitor la culoarea textilelor (covor, așternuturi, lenjerii de pat, perne cuverturi) ar trebui să alegi culori deschise pentru luminozitate crescută, dar și pentru un design plăcut. 

        Alege produsele Ralex Pucioasa pentru calitatea deosebită a acestora. O gamă variată și avantajoasă de modele de perne, lenjerii de pat, cuverturi, pilote, prosoape găsești pe casa-decor.ro.

        Optează pentru draperiile lungi, pentru că vor induce senzația unui dormitor mai mare. 

         Covorul nu trebuie să fie foarte mare, pentru că pardoseala va fi acoperită de mobilă și accesorii. Așadar, optează pentru un covor mic pe care îl poți plasa în fața patului.

        Cât despre corpul de iluminat, acesta poate fi o lustră foarte mare care va face dormitorul se pară mult mai mare decât este. 

        Adaugă elemente de decor în dormitor, dar nu exagera cu acestea pentru că pot încărca foarte mult atmosfera, ceea ce nu îți dorești. 

        Amenajarea unui dormitor mic poate fi o sarcină dificilă, dar dacă vei lua în considerare aceste recomandări, rezultatul va fi unul excelent. 

 

One Thought to “Idei cochete de amenajare a unui dormitor mic”

  1. […] Sursa foto: pexels           Ți-ai propus să-ți amenajezi dormitorul care este cam mic, dar nu știi cum și ce să alegi pentru a te bucura de un spațiu cât mai frumos și, în același timp, funcțional?         Amenajarea unui dormitor mic poate fi o adevărată provocare în special atunci când nu te pricepi, dar nu trebuie să fi expert pentru a te bucura de un spațiu cochet și drăguț. Atunci când amenajezi un dormitor mic trebuie să ții cont de principiile funcționalității, esteticului, eleganței, dar și personalității… Citeste mai mult […]

Comments are closed.