Iată ce trebuie să știi dacă vrei să îți deschizi un restaurant

Orice persoană care a lucrat sau și-a deschis o afacere în domeniul HoReCa poate spune cât de multă muncă este necesar de efectuat pentru punerea pe picioare a businessului, pentru promovare și pentru atragerea și fidelizarea clienților. Un administrator de restaurant, este important să aibă în vedere toate investițiile necesare, toate echipamentele vitale, să aibă abilități de PR, să se ocupe de tot ce înseamnă rezervări și promovare, practic să fie responsabil de tot.

După ce conceptul de restaurant este stablit în mod clar, după ce localul este cumpărat sau închiriat, amenajat în mod confortabil și modern, se va pune bazele proiectului ce implică toate dispozitivele profesionale de gătit și nu numai.

O hotă profesională și tubulatura pentru hote reprezintă subiecte de maxim interes, bineînțeles pe lângă achiziționarea aparatelor de gătit profesionale, lăzilor frigorifice, frigiderelor și cuptoarelor, iar lista poate continuă.

De ce este important să ai în vedere achiziționarea unei hote profesionale și tubulaturii necesare înainte de deschiderea unui restaurant

Hotă profesională necesară restaurantelor se va monta în principiu în bucătărie, fie pe perete fie în tavan, în funcție de preferințele și de proiectul de amenajare al bucătăriei. Important este că hotă să nu lipsească din bucătăriile profesionale, deoarece mirosul ar fi îngrozitor, iar aerul greu. Oricât de frumos și apetisant ar miroși preparatele, atunci când se prepară în același timp un peste fript, o ciorbă, brioșe la cuptor, un sote de ciuperci și o tocăniță de miel, în lipsa unei metode de aerisire adecvate, aerul devine greu.

Înainte de a cumpără o hotă profesională pentru restaurant este important că oamenii de afaceri să țînă cont de capacitatea acesteia, să aibă o putere mare de absorbție pentru a face față fluxului tehnologic, să aibă tubulatura de evacuare necesară, precum și întregul sistem pentru realizarea evacuării ce implică accesorii, coturi, coșuri de fum din inox, iar lista poate continuă. Toate acestea trebuie să se îmbine perfect pentru că hotă de restaurant să fie eficientă, corelate cu arhitectură locației.

Mai mult decât atât, contează foarte mult și nivelul de zgomot pe care îl produce hotă de restaurant. Acesta nu trebuie să fie prea mare pentru că poate afecta în mod considerabil confortul clienților și capacitatea de lucru a bucătarilor, care nu vor înțelege comenzile în mod corect. Hotele cu putere de absorbție mare necesită și motoare puternice care pot produce zgomot la un nivel ridicat, de aceea este indicat că oamenii de afaceri să opteze pentru o tehnologie de producție specială a unei hote de restaurant.

Hotele de restaurant fast-food de tip snack sunt de regulă fabricate din inox, un material care este ușor de curățat, igienic, non-toxic la temperaturi mari, cele mai multe fiind de perete, care se moneaza deasupra aparaturii profesionale pentru gătit, dar și pe tavan.

Hotele pentru restaurante se găsesc sub mai multe tipuri, în funcție de formă, de putere și de amplasament. Ohota trebuie să fie aleasă în acord cu un profesionist în domeniu, având în vedere necesitățile și volumul încăperii în care va fi montată.

 

 

Leave a Comment