Haine bărbătești care nu pot lipsi din garderoba ta!

De la băiat la bărbat
Noi, bărbații, avem mai multe rituri de trecere, de care suntem sau nu conștienți, care marchează devenirea, trecerea, de la etapa băiat la cea de bărbat. Câteva de care ne aducem aminte acum, citind, cu parfumul trecutului mai mult sau mai puțin recent: prima bicicletă, prima plimbare de mână cu o fată, primul sărut, prima motocicletă sau prima mașină… Momente uitate între timp, la fel ca prima pereche de “adidași de firmă”. Mai ții minte sentimentul? Îți mai aduci aminte cât de țanțoș pășeai cu ei în fața prietenilor invidioși?

Momentele acestea sunt unice pentru fiecare, dar dă-mi voie să-ți spun că trecem, cu toții, printr-un proces pe care nu-l conștientizăm, dar care ne definește, în mare măsură, pe tot restul vieții: trecerea de la ce-ți dă mama să îmbraci sau iubita, de la o vârstă încolo, la definirea unui stil propriu, la asamblarea unei garderobe minimale, cu piese potrivite pentru orice împrejurare. În traducere liberă: devii bărbat când începi să-ți creezi un stil. Personal, funcțional, cu tușe unice.

De la blugi la costum

Ușor de zis, ceva mai greu de făcut. Majoritatea nu ne omorâm cu “fashionul”, dar vine o vreme când blugii și tricourile nu mai sunt de ajuns, iar problema îmbrăcăminții pentru ocazii serioase te prinde din urmă. Pentru unii, chiar înainte de 30 de ani, o bornă temporală destul de des pomenită în zilele astea.

Și-atunci, ce-i de făcut, ca să rezolvi problema rapid, fără bătăi de cap și dacă se poate fără prea mari cheltuieli? În general, mai “furi” idei de la prieteni, de pe net sau de la televizor. E ok, te aliniezi trend-urilor, nu ieși din tipare. Nu ai timp sau nu-ti pasă (deși ar trebui). Un bărbat e definit de stilul său personal.  Pentru că, așa cum spune o vorbă, des citată, a celebrului creator de modă Yves Saint Laurent (traducerea și adaptarea ne aparțin) “moda dispare, dar stilul e pentru totdeauna, e etern”.

Moda e schimbătoare, nu trebuie să fii stilist de meserie să-ți dai seama de asta, dar sunt câteva caracteristici, care au rămas în general clasice (cu mici variații pe tema dată), ce spun că ești un bărbat bine îmbrăcat. Din păcate, nu toți avem în dulapuri elementele esențiale ale unei garderobe masculine adaptate oricărei împrejurări.

De la un costum bine croit la cămașa, ce-ți vine turnată sau pantalonii de stofă comozi, garderoba ta ar putea avea mare nevoie de câteva piese, care să o transforme în ceva cu adevărat practic și cu termen de valabilitate extins. Cu un pic de efort, îți poți procura elementele esențiale necesare ca să fii bine îmbrăcat pentru aproape orice ocazie.

Piese de bază în garderobă

Poți să începi, rapid și simplu, cu o vizită virtuală la  https://www.bolf.ro/. Am alcătuit pentru tine un ghid rapid de piese de bază, ca să alcătuiești fundația unei garderobe rafinate, cu adevărat masculină, cu Bolf.ro. O listă cu câteva elemente bine croite, din materiale de calitate, un pachet de start la care poți adăuga, apoi, cu ușurință culori, modele și stiluri, pentru orice ocazie sau anotimp: Să începem, așadar. La Bolf.ro găsești, printre multe altele:

Costumul –  un costum negru, bleumarin sau gri, bine croit,  clasic sau slim fit e de bază pentru orice bărbat care se respectă.  Ocaziile sunt nenumărate. De la examenele de bacalaureat sau licență la nunți și botezuri sau interviuri pentru un job. Costumul e o carte de vizită.

Cămașa cu mâneci lungi- e clar, merge împreună cu costumul. Albe, bleu, albastre, gri. În funcție de costumul ales, îți dau o notă de distincție și eleganță pe care nici o altă piesă de îmbrăcăminte nu o poate egala.

Pantalon de stofă- pentru că nu poți purta blugi în fiecare zi. În plus, îi poți asorta cu sacoul costumului și ai o combinație nouă și proaspătă. Sau poți să-i porți doar cu cămașă, pentru un look mai casual, dar nu chiar de stradă, potrivit pentru ocazii serioase.

Sacou elegant sau casual- pentru ca gama de combinații de tip costum să crească. Potrivit pentru ocazii mai puțin formale, dar serios, perfect pentru întâlniri de serviciu și ieșiri în oraș.

Pulover clasic sau cu model- pentru că ai nevoie de ceva și pentru sezonul rece. Ceva comod, dar stilat, care să-ți fie la îndemână în ocazii mai puțin formale, dar să fie și elegant.

Palton- clasic sau slim, un palton e o marcă a eleganței masculine în sezonul rece. Negru, bleumarin, în nuanțe de gri sau chiar în culori mai deschise, paltonul e o piesă de bază în orice împrejurare în care distincția ta trebuie să fie remarcată. Alege ce te reprezintă! Construiește-ți stilul, cu Bolf.ro!

Leave a Comment