Zeci de tone de piatră, confiscate de polițiști

O cantitate de peste 30 de tone de piatră a fost confiscată de poliţişti sălăjeni.  Și asta în cadrul unei acțiuni de control desfășurată  pe drumurile județului. Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri au fost oprite pentru control, pe parcursul săptămânii trecute, de poliţiştii rutieri. În perioada 10-16 februarie, la nivel judeţean, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, s-a desfăşurat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, controalele polițiștilor au avut în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport. În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele au vizat și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase. În acest context, au fost oprite pentru control 429 de autovehicule şi au fost aplicate 159 de sancţiuni contravenţionale, din care 30 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 16 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 17 pentru lipsă acte, patru pentru defecţiuni tehnice, opt pentru nerespectarea timpului de odihnă, o sancţiune pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, opt la O.G. 43/1997 privind regimul drumurilor, iar diferenţa au constituit alte abateri. Totodată, în cadrul acţiunii a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 30,44 tone de piatră.

Alte articole

4 Thoughts to “Zeci de tone de piatră, confiscate de polițiști”

 1. Anonim

  Ce sa-ti spun? Daca nu au fost camioanele colegilor le-au oprit! Au dat o lovitura capitalismului!Valoarea confiscarii nu o spun ca se fac de cacao, aproximativ 700 lei! Vai de noi….

  1. nagy istvan

   Cumpar piatra,orice cantitate!

 2. Anonim

  Pai nu se fac de cacao ca pe langa confiscarea marfei au aplicat si amenda…si daca marfa nu e in regula nu trebuie confiscata?

 3. Anonim

  Tot e bine ca de camioanele lui Vicas politist pensionar nu se atinge nimeni cand circula spre Zalau pe interzis prin Ortelec

Leave a Comment