Grecia verifică certificatele de vaccinare emise de Bulgaria şi România din cauza suspiciunilor de fraudă

Oficiali din Grecia anunţă că vaccinările cetăţenilor greci (rezidenţi permanenţi ai ţării), care par să fi fost făcute în străinătate, şi anume în Bulgaria şi România, au intrat sub lupa verificărilor, informează G4media.ro. În timp ce Bulgaria doboară record după record în fiecare zi la mortalitate în Uniunea Europeană şi înregistrează numere din patru cifre de noi cazuri de Covid-19, fiind ţara cu cei mai mulţi „negaţionişti”, se înmulţesc reclamaţiile împotriva unor medici de familie care eliberează certificate de vaccinare cu datele unor cetăţeni care nu au primit doza corespunzătoare de vaccin, potrivit publicaţiei Skai.

În Bulgaria, procesul de vaccinare este realizat de medicii de familie (într-un mediu fără control – medicul este faţă în faţă cu pacientul, în timp ce în centrele de vaccinare sunt implicate în proces întotdeauna 6-7 persoane), ceea ce pare să fi dat posibilitatea anumitor persoane să comercializeze certificate fără vaccinare, lucru care a devenit cunoscut şi în Grecia.

Certificatele din Bulgaria sub lupă

Potrivit mărturiei unui „intermediar” difuzată de ERT, pentru suma de 300 de euro şi o scurtă vizită la Sofia, se poate obţine un certificat european de vaccinare.

În contextul modificărilor recente ale legislaţiei realizate de Ministerul Sănătăţii, există o prevedere pentru sancţiuni penale şi financiare grave în cazul unor acte ilegale legate de teste şi vaccinuri.

Relatările din presa străină

Atât în Bulgaria, cât şi în România au existat relatări ample despre cât de uşor se poate obţine un astfel de document în aceste ţări din vecinătatea Greciei.

Reclamaţiile sunt numeroase şi provin în principal din mărturiile unor medici care denunţă că pacienţii recunosc că au certificat, fără să fi fost vaccinaţi. Din 21 octombrie, cei care doresc să aibă acces în zone interioare, precum cafenele, hoteluri, săli de concert, muzee şi piscine, trebuie să prezinte „certificatul verde de vaccinare”.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

One Thought to “Grecia verifică certificatele de vaccinare emise de Bulgaria şi România din cauza suspiciunilor de fraudă”

  1. Dorin

    Romanii sunt cei mai suspecti de frauda, o populatie in proportie de 70% needucata.

Leave a Comment