Germania prelungeşte restricţiile împotriva covid-19 până la 10 ianuarie

Restricţiile impuse în Germania în lupta împotriva covid-19 – între care închiderea restaurantelor şi locurilor de cultură – rămân în vigoare până la 10 ianuarie, a anunţat cancelarul Angela Merkel în urma unei reuniuni cu miniştrii-preşedinţi ai landurilor, informează news.ro.

„Landurile îşi continuă reglementările până la 10 ianuarie, ceea ce înseamnă că, în principiu, situaţia rămâne aşa cum este în prezent, cu excepţia reglementărilor de Crăciun”, a anunţat miercuri seara, într-o conferinţă de presă, Merkel.

Germania este încă „foarte departe” de datele aşteptate în lupta împotriva noului coronavirus, a apreciat ea, subliniind că în mai multe locuri din ţară „numărul morţilor zilnice este în continuare foarte mare”.

Merkel şi conducătorii celor 16 landuri germani au convenit săptămâna trecută ca barurile, restaurantele, locurile de cultură sau cluburile de sport să rămână închise timp de încă o lună. Accesul în magazine rămâne restrâns la un număr de clienţi în funcţie de suprafaţă.

Însă reglementările cu privire la contactele sociale urmează să fie relaxate de la 23 decembrie la 1 ianuarie.

Până în prezent, reuniunile private – limitate la cinci persoane – vor putea fi de zece persoane în perioada sărbătorilor, iar copiii în vârstă de până la 14 ani nu sunt incluşi în acest număr, cu excepţia unor regiuni, precum Berlinul, unde se pot reuni maximum cinci persoane.

„Dacă toate eforturile depuse sunt zădărnicite de un comportament nerezonabil acasă, aceasta va fi o nouă sursă majoră de infecţie”, a avertizat Merkel, potrivit news.ro.

Sursa: www.bursa.ro

Leave a Comment