Fără debranşări pe perioada stării de alertă

Furnizorii de curent, gaze, apă, canalizare și salubritate nu au voie să debranșeze clienții, pe perioada stării de alertă, se arată într-o ordonanță de urgență. Prin urmare, cel puțin până la jumătata lunii iunie, toți clienții vor beneficia de acordarea acestor servicii, chiar dacă sunt rău-platnici.
OUG nr. 70/2020, ale cărei prevederi se aplică deja, stabilește că orice operațiune de debranșare de la utilități trebuie amânată până după încheierea stării de alertă.
Asta înseamnă că cel puțin până la data de 16 iunie 2020, cei care ar fi trebuit să fie debranșați de la utilități din diverse motive, cum ar fi neplata facturilor, vor continua să beneficieze de aceste servicii. Dacă starea de alertă va fi prelugită cu încă 30 de zile, atunci debranșările vor fi amânate până la jumătatea lunii iulie.
Asigurarea neîntreruptă a serviciilor de utilitate publică pe perioada stării de alertă este similară cu măsura luată în acest sens, în starea de urgență. Atât în decretul prezidențial pentru insituirea stării de urgență, cât și în cel pentru prelungirea acesteia, au existat prevederi referitoare la asigurarea continuității funcționării serviciilor de utilitate publică.
M. S.

Leave a Comment