Facebook Messenger şi Instagram au picat astăzi, în România şi în lume

Aplicaţia Facebook Messenger este inutilizabilă în România, dar şi în alte zone ale lumii, după o întrerupere a serviciului cu care se confruntă gigantul reţelelor de socializare.

Problema a apărut în România în jurul prânzului şi se manifestă şi la momentul redactării acestei ştiri. Este afectată atât comunicarea pe messengerul Facebook, cât şi pe cel Instagram, reţea de socializare deţinută tot de Facebook.

Compania Facebook a anunţat că anumiţi utilizatori întâmpină probleme tehnice atunci când expediază mesaje pe serviciile sale Messenger şi Instagram şi pe platforma sa online dedicată companiilor, Workplace, informează Reuters şi Agerpres.

„Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil”, a declarat un purtător de cuvânt al reţelei de socializare.

Downdetector.com, un site specializat în monitorizarea defecţiunilor apărute pe serviciile online, arată că peste 1.800 de incidente au fost semnalate de utilizatori care raportau probleme tehnice atunci când accesau serviciul Messenger şi alte 350 de incidente similare au fost semnalate pentru platforma Instagram, arată sursele citate.

Utilizatorii au remarcat că mesajele trimise nu mai pleacă către destinatari, cel mai probabil din cauza serverelor companiei. Şi serviciul de Facebook pare a fi afectat, funcţionând greoi.

În Marea Britanie utilizatorii se confruntă cu aceleaşi manifestări, arată publicaţia online Express.

Datele de pe site-ul independent DownDetector arată mii de utilizatori Facebook Messenger care nu pot accesa aplicaţia lor în fiecare minut în Marea Britanie. Aproximativ 2.400 de utilizatori Facebook Messenger se plângeau în fiecare minut că nu se pot conecta, trimite mesaje text sau nu primesc apeluri.

Sursa: www.bursa.ro

Leave a Comment