Drumul spre Simleu, ca dupa razboi

Drumul spre Simleu, ca dupa razboi

Una dintre cele mai deteriorate artere rutiere din judetul Salaj este cea de la iesirea din Hereclean pana la intrarea in localitatea Virsolt. Portiunea de drum, una extrem de circulata, este inclusa in sectorul DN1H si leaga resedinta de judet cu orasul Simleu Silvaniei. Dupa numarul si marimea craterelor care au napadit soseaua nu s-ar putea crede, totusi, ca drumul face parte din categoria drumurilor nationale. Conducatorii auto sunt revoltati ca fac slalom printre gropi si spun ca dupa caderea intunericului multe dintre acestea nu mai pot fi evitate.

Ca de obicei, factorii responsabili sustin ca iarna e de vina, ca inghetul si dezghetul, precum si materialul antiderapant aruncat pe carosabil a distrus drumul. Din pacate, istoria se repeta si, an de an, participantii la trafic sunt nevoiti sa-si puna la incercare nervii si autovehiculele, pe astfel de drumuri care arata ca dupa bombardament.

In replica, drumarii ne asigura ca portiunea de drum de la Hereclean la Virsolt urmeaza sa fie reparata. Mircea Crisan, seful Sectiei de Drumuri Nationale (SDN) Salaj, a precizat ca de maine vor demara lucrarile de plombare pe portiunea deteriorata. Gropile din carosabil vor fi acoperite cu mixtura stocabila, in cel mult doua saptamani. Concomitent, potrivit informatiilor oferite de seful SDN, se vor executa lucrari de refacere a drumului de la Jibou la Zalau. In aceste zile, drumarii au mai reparat drumul E81 spre Cluj si spre Supur.

Leave a Comment