Urgenta supraaglomerata

Urgenta supraaglomerata

Aproape 350 de salajeni au ajuns la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) a Spitalului Judetean de Urgenta Salaj, in week-end, cele mai multe cazuri fiind plagi, fracturi, entorse si politraumatisme, dar si afectiuni ale aparatului respirator. Astfel, au fost 58 de persoane diagnosticate cu plagi si fracturi si tot atatea cu raceli, viroze, pneumonii si bronsite, se arata intr-un comunicat de presa remis, ieri, de unitatea spitaliceasca respectiva.

Pe langa aceste cazuri, alte 22 de persoane au ajuns la UPU cu hipertensiune arteriala, in timp ce alti 21 de salajeni au fost depistati cu gastroduodenite, gastroenterocolite si enterocolite.

Medicii au mai tratat sase cazuri de colica abdominala si doua cazuri de colica biliara, iar 16 gravide au avut nevoie de ajutor specializat pentru a aduce pe lume bebelusi. Week-endul a fost marcat si de prezenta a patru salajeni prieteni ai lui Bachus, care au tinut sa bea peste masura, ajungand, in final, in stare de ebrietate la Urgenta. De asemenea, doua persoane au avt ghinionul de a fi muscate de animale din gospodarie si s-au prezentat la UPU in vederea administrarii vaccinului antirabic, in timp ce trei cazuri au fost aduse la UPU cu rani dupa ce au fost implicate in agresiuni.

Din totalul de 337 de cazuri, medicii au dispus internarea pentru 90 de pacienti. Fata de sfarsitul de saptamana anterior, in week-end-ul trecut numarul de cazuri ajunse la Unitatea de Primire a Urgentelor a fost mai mare cu 21, se mai arata in comunicatul de presa sus amintit.

Leave a Comment