Drept la replică

Pentru corecta informare a cititorilor faţă de afirmația făcută de dl Dacian Cioloș: ”Țin minte în toamna anului 2016 am venit la Zalău să anunț că am deblocat, din punct de vedere administrativ, am făcut tot ceea ce era de făcut pentru ca șoseaua de centură să poată fi continuată. Mi s-a tot spus, în 2016, că era blocată din cauza unei probleme cu terenul de la Aghireș. Problema aceea știu că a fost rezolvată, dar aud că lucrarea este în continuare în același stadiu…” în cadrul articolulului cu titlul: Dacian Cioloș la Zalău: ”Haideți la vot și votați cum vă îndeamnă conștiința!” și subtitlul: ”Alianța propune un proiect politic pentru o Românie normală”, publicat luni, 25 martie 2019, în ziarul Magazin Sălăjean, conducerea Primăriei Municipiului Zalău precizează:
E bine că v-ați amintit de vizita pe care ați făcut-o la Zalău în 2016, dar ar trebui să țineți minte că nu ați deblocat nimic în ceea ce priveste centura ocolitoare. Sunteți în eroare, dle Cioloș, și în ceea ce privește afirmația că lucrarea ”este în continuare în același stadiu”.
Realitatea este următoarea: în anul 2018, la solicitarea noastră, reprezentanții MApN au fost la Zalău, cu scopul găsirii unor soluții care să respecte condițiile de siguranță ale poligonului de trageri, pentru deblocarea realizării obiectivului de investiții ”Varianta de ocolire a municipiului Zalău, etapa 2, între DN1F km 76+625 – DJ 191C”. În baza întâlnirii din luna iulie 2018, s-a efectuat un studiu balistic, de către reprezentanții Academiei Militare, în urma căruia s-a obținut avizul favorabil din partea MApN , iar Studiul de fezabilitate fiind depus pentru obținerea avizului de mediu, aviz care a fost obținut miercuri, 20 martie a.c.
În luna aprilie 2019 se va aproba, în Comitetul Tehnico – Economic interministerial, Studiul de fezabilitate, după care se va face o singură achiziție pentru proiectul tehnic și execuția lucrării pentru acest obiectiv de investiții.

Cecilia Crișan
Purtător de cuvânt
Primăria Municipiului Zalău

5 Thoughts to “Drept la replică”

 1. Anonim

  cuie miolos cuie miunt

 2. Anonim

  12:46. Da’ mă-ta ce-are?

 3. Anonim

  D-na Cecilia Crisan in articol se vorbeste de actiunea politica de deblocare a situatiei. Ce ati facut dumneavoastra ulterior este partea tehnica adica avand consensul dintre Guvern si Mapn de a muta poligonul s-a trecut la partea efectiv de analiza tehnica a proiectului, daca este chiar viabil acel nou poligon din punct de vedere al sigurantiei si mai stiu eu ce masuratori si conventii au cei de la MAPN. Daca nu ar fi fost s-ar fi reintors la nivel politic pentru o alta abordare, alta solutie.
  Pacat de atata dezinformare si rea-vointa. Problema tarii acesteia ramane ca fiecare om vrea recunostinta infinita pentru fiecare cui batut intr-o scandura la cladirea unei case si mai mult acel cui este infinit mai profesionist batut decat cel dinainte.
  Rusine birocratiei si functionarimii puse pe scandal di trivialitati in loc sa-si faca datoria profesionist.

 4. Anonim

  Vine măturoiul…

 5. Baby Jane

  O sigur ca da! Ni se intorc valorile! Vot peste bot! ?

Leave a Comment