Doar până luni mai puteți cere restituirea sumelor din amenzile PLF

Amenzile pentru necompletarea formularului PLF se anulează și se scad din evidențele organelor de executare, iar sumele plătite pentru acestea pot fi recuperate, la cerere, de către cei sancționați – prevede legra 257/2022. Conform Ordinul Ministerului Dezvoltării 1.620/2022, autoritățile au stabilit și procedura concretă ce trebuie urmată pentru recuperarea amenzilor plătite în legătură cu formularul PLF. Se pot recupera, la cerere, amenzile plătite până la intrarea în vigoare a Legii 257/2022, adică până în data de 30 iulie 2022.

Pentru a recupera banii plătiți, cei interesați trebuie să transmită organului fiscal local (direcția de taxe și impozite din cadrul primăriei de domiciliu, conform ministerului), până în data de 14 noiembrie 2022, o cerere de restituire (modelul este anexat la ordinul citat). Cererea se poate depune direct în format tipărit sau poate fi transmisă prin e-mail sau prin Spațiul Privat Virtual, iar restituirea banilor se poate face prin virament în cont bancar sau în numerar.

M. S.

One Thought to “Doar până luni mai puteți cere restituirea sumelor din amenzile PLF”

  1. […] Amenzile pentru necompletarea formularului PLF se anulează și se scad din evidențele organelor de executare, iar sumele plătite pentru acestea pot fi recuperate, la cerere, de către cei sancționați – prevede legra 257/2022. Conform Ordinul Ministerului Dezvoltării 1.620/2022, autoritățile au stabilit și procedura concretă ce trebuie urmată pentru recuperarea amenzilor plătite în legătură cu formularul PLF. Se pot recupera, la cerere, amenzile plătite până la intrarea în vigoare a Legii 257/2022, adică până în data de 30 iulie 2022. Pentru a recupera banii plătiți, cei interesați trebuie să transmită organului… Citeste mai mult […]

Leave a Comment