Doar 50 de salajeni din 1.480 au fost angajati de Bechtel

Doar 50 de salajeni din 1.480 au fost angajati de Bechtel

Directorii agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca din Transilvania se plang ca sunt trasi pe sfoara de conducerea companiei Bechtel, atata timp cat sunt angajati foarte putini ardeleni din cei care sunt selectionati, de firma americana care construieste Autostrada Transilvania, la bursele locurilor de munca organizate special pentru acest scop. Mai mult, se discuta si se scrie destul de mult in ultima vreme despre faptul ca Bechtel a preferat sa transfere muncitori din Turcia, decat sa angajeze muncitori din Transilvania. Si in Salaj a fost organizata o bursa a locurilor de munca pentru Autostrada Transilvania, bursa la care Bechtel a selectat 1.480 de CV-uri. Neoficial, doar in jur de 50 de salajeni au fost angajati de Bechtel, in urma acestei burse. Oricum, mult mai bine decat in cazul burselor de locuri de munca organizate de AJOFM-urile din Mures (dupa cum scrie presa regionala, au fost angajati doar trei soferi din 1.346 de mureseni selectati) sau din Cluj ( directorul Daniel Don a spus, citat in presa regionala, ca la Cluj AJOFM nu va mai organiza nici un targ de forta de munca pentru autostrada pana cand compania nu va angaja cel putin 50 la suta din cei 4.000 de clujeni care sunt interesati, inca de anul trecut, sa lucreze la Bechtel).

Directorul AJOFM Salaj, Mircea Pop, s-a aratat si el suparat de faptul ca Bechtel nu i-a transmis oficial numarul salajenilor angajati in urma bursei locurilor de munca organizate special pentru compania americana si a dat de inteles ca s-a plictisit sa mai sune pentru a i se furniza informatiile cerute. Directorul AJFOM Salaj a mai spus ca aceste probleme de comunicare il depasesc. Probabil, dupa ce Bechtel va achizitiona utilajele necesare si pentru santierele ce urmeaza sa fie deschise in Salaj, numarul celor angajati si din judetul nostru va fi mai mare.

Dupa cum se stie, Autostrada Transilvania este un proiect de peste 2 miliarde de euro, care prevede construirea a 415 kilometri de autostrada de la Brasov la Bors. Oficial, lucrarile ar trebui finalizate in 2013.

Leave a Comment