De la membrii clubului ’’Impact LEGO’’, tablete pentru elevii de la Școala din Creaca

30 de elevi din ciclul primar ai Școlii ’’Marcus Aurelius’’ din Creaca, împreună cu părinții, s-au prezentat recent la școală pentru a se întâlni cu membrii clubului  ’’Impact LEGO’’ de la Colegiul Național ’’Silvania’’ (CNS) Zalău. Și asta pentru a intra în posesia tabletelor oferite de voluntari, pe care să le folosească în noul an școlar. Elevilor li s-a explicat cum să folosească aplicații precum Zoom, WhatsApp și Gmail, aplicații pe care membrii clubului le vor folosi pentru a comunica cu ei. Folosind cunoștințele acumulate, elevii vor putea să țină legătura cu voluntarii, care vor continua să îi învețe cum să folosească diferite aplicații, acestea ajutându-i la cursurile se vor relua în toamnă. Întâlnirea cu elevii și părinții acestora a fost prima activitate din cadrul proiectului ’’Împreună Răzbim’’, proiect ce are în vedere ajutarea copiilor mai mici ai Școlii Gimnaziale ’’Marcus Aurelius’’ din comuna Creaca să se adapteze învățării în mediul virtual, nevoie apărută în urma pandemiei mondiale de coronavirus. Proiectul nu se oprește aici, pentru următoarele săptămâni fiind programate o serie de întâlniri virtuale cu copiii, folosind una dintre aplicațiile despre care au învățat ieri.

’’Pe această cale dorim să mulțumim, încă odată, comunității pentru suportul acordat și în anii precedenți la activitățile derulate de membrii Clubului Impact LEGO de la CNS Zalău. Cu ajutorul dumneavoastră, clubul a reușit să își atingă obiectivele an de an și să ducă cu succes la bun sfârșit proiectele propuse. Mai multe informații despre aceste proiecte și despre activitățile noastre găsiți pe pagina de Facebook a clubului-Impact LEGO CNS, pe pagina de Instagram-impact.lego sau pe contul de youtube Impact LEGO CNS Zalău”, este mesajul voluntarilor clubului Impact LEGO.

De precizat este faptul că, Mișcarea de tineri Impact este un club de voluntariat care identifică probleme reale din comunitate și găsește soluţii creative pentru rezolvarea lor. Programul ’’Impact’’ este iniţiat de către Fundația ’’Noi Orizonturi’’, iar misiunea acestuia este de a promova modele de educație prin experiență de calitate și învățare prin proiecte în folosul comunității. Clubul ’’Impact LEGO’’ activează în cadrul CNS Zalău și la ora actuală numără 20 de voluntari, coordonați de profesoarele Iulia Florian și Meda Morariu.

Alte articole

One Thought to “De la membrii clubului ’’Impact LEGO’’, tablete pentru elevii de la Școala din Creaca”

  1. Dorin

    Felicitari, d-lui director, Zaharie!

Leave a Comment