De la ce firme de asigurare cumpărați asigurări RCA online?

Dacă sunteți în căutarea unei asigurari RCA online, veți fi bucuros să aflați că există o mulțime de asigurători de renume care oferă acest tip de acoperire online. Cu toate acestea, poate fi complicat să decideți ce companie este potrivită pentru dumneavoastră.

Care sunt cele mai bune companii de asigurare pe care le puteți accesa la un click distanță? Urmează să discutăm pe larg acest subiect în rândurile viitoare, așa că rămâneți alături de noi și descoperiți de unde puteți achiziționa asigurari RCA online în funcție de nevoile dumneavoastră!

Cum puteți beneficia de cea mai ieftină polita de asigurare RCA din Romania?

Cea mai ieftină polita de asigurare RCA din Romania poate fi obținută doar cu ajutorul unui instrument de calcul, un calculator RCA. Pe baza datelor cu caracter personal și a istoricului dumneavoastră ca șofer, veți putea genera oferte de preț din care să o alegeți pe cea care se potrivește cel mai bine bugetului dumneavoastră.

O asigurare RCA pe raspundere civila poate fi emisă pe baza datelor introduse de dumneavoastră despre șofer/proprietar al mașinii și despre autovehicul. Printre datele introduse se numără: despre masina (masa maxima autorizata, serie sasiu, numar inmatriculare, capacitate cilindrica, an fabricatie pentru autovehicul, putere KW, numar locuri și alte câteva detalii importante), iar despre proprietar sunt necesare date personale de tip CNP, serie carte de identitate și anul obținerii permisului de conducere.

Sistemul Bonus Malus joacă la rândul său un rol extrem de important în obținerea unei polite de asigurare auto obligatorie RCA. Cu cât ați fost și continuați să fiți mai prudent la volan, cu atât aveți șansa să beneficiați de bonusuri (micșorări ale primei de asigurare RCA).

Pe de altă parte, dacă aveți un istoric tumultuos la volanul autovehiculului pe care îl conduceți, atunci vi se vor aplica o serie de penalizări care se aplică similar unor taxe mai mari pentru încheierea contractului de asigurare RCA.

Asigurarea RCA cu decontare directa versus asigurari RCA online fără decontare directa

Decontarea directa simplifica foarte mult procesul prin care un autovehicul păgubit poate fi reparat în urma unui accident auto. Altfel spus, marea diferență dintre asigurarea RCA standard și polita RCA cu decontare directă rezida chiar in faptul că puteți repara masina mult mai rapid, pe propria polita RCA.

Bineînțeles, principiul este același, dacă dumneavoastră sunteți acela care a provocat accidentul, atunci polita RCA nu vă poate despăgubi pe dumneavoastră, ci doar pe cel păgubit.

Prin urmare, cumpărarea unor polite de asigurare cu decontare directă a cheltuielilor suportate ca urmare a implicării vehiculului dumneavoastră într-un accident simplifică foarte mult procesul și scurtează timpul de așteptare până la repararea acestuia.

Având în vedere că acest serviciu aduce un plus de valoare la modul de soluționare a cererilor de despăgubire, vă recomandăm să verificați acum ofertele pentru politele RCA prin intermediul unui calculator RCA.

Cum puteți beneficia de un RCA cu decontare directă?

Clauza de decontare directă este o măsură nouă care a intrat în vigoare în anul 2021 și care impune ca toate vehiculele înmatriculate în România să dispună de un RCA. Este o opțiune pentru dumneavoastră, dar nu este inclusă automat în cadrul contractului, astfel că trebuie solicitată de la asigurătorul auto, dacă acesta oferă o astfel de acoperire.

Pentru a fi eligibil, așadar, pentru un RCA cu decontare directă trebuie să îndepliniți următoarele condiții: accidentul să fie produs exclusiv pe teritoriul României, celălalt autoturism cu care s-a produs coliziunea trebuie la rândul său să fie înmatriculat în România și, foarte important, pagubele trebuie să fie doar la nivel de vehicul și să nu existe pagube morale sau vătămări corporale.

Care sunt cele mai frecvente opțiuni de companii de la care un șofer poate cumpăra o asigurare RCA online?

Pint.ro este un broker de asigurare care lucrează cu cei mai cunoscuți și mai recunoscuți asigurători din România, printre care Allianz sau Groupama, printre alții numărându-se și Generali, Asirom sau Omniasig. Dacă apelezi la serviciile Pint.ro, brokerii de asigurare vă vor ajuta să găsești opțiunea ideală pentru dumneavoastră în funcție de preț.

Fiecare asigurător oferă diferite categorii de preț. Recomandarea noastră este ca pentru un CASCO să alegeți companiile care oferă acoperirile cele mai bune, în schimb, pentru un RCA să optați pentru o companie care oferă cel mai bun preț la asigurare.

Asigurari RCA online. Ce reprezintă certificatul de daunalitate?

În cazul în care ați săvârșit un accident rutier și vă este solicitat certificatul de daunalitate din partea următorului asigurator, puteți obține acest certificat de la Biroul de Asigurare Auto din România. Acest document dovedește că nu a avut loc niciun accident la autovehicul, iar valabilitatea lui începe de la data emiterii, nu de la data aplicării.

În cât timp primiți polița de asigurare RCA dacă alegeți Pint.ro?

Vă puteți aștepta să o primiți imediat după efectuarea plății. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci se va efectua manual de operatorii Pint.ro. Între orele 9:00-18:00, de luni până vineri, există o așteptare de 30 de minute înainte ca o polita de asigurare RCA să fie eliberată.

În timpul weekend-urilor și a sărbătorilor legale, emiterea unei polite de asigurare RCA poate dura mai mult decât în mod normal din cauza cererii crescute, dar nu mai mult de 2 ore. În plus, alegând Pint.ro, veți alege în fapt un serviciu care vă poate reaminti din timp, pe baza adresei de email furnizate, când vă expira polița de asigurare RCA.

Mergeți la sigur cu Pint.ro! Alegeți o asigurare RCA online pentru mai puține griji!

Intrați chiar acum pe Pint.ro și descoperiți oferta potrivita de RCA online pentru dumneavoastră! Brokerul lucrează cu o varietate de firme de asigurare, astfel că este aproape imposibil să nu descoperiți varianta potrivită de asigurare pentru nevoile dumneavoastră și pentru bugetul pe care îl aveți.

Cu siguranță veți găsi planul perfect de asigurare RCA pentru nevoile tale. Și nu uitați, procedura este simplă, rapidă și directă, astfel încât să vă puteți bucura de autoturismul dumneavoastră știind că sunteți pe deplin protejat. Alegeți să încheiați o asigurare online cu Pint.ro chiar de astăzi!