De ce un website este important pentru afacerea ta

Asadar, ai facut demersurile pentru a-ti deschide un business sau cochetezi cu antreprenoriatul de ceva timp si te gandesti sa investesti intr-un site? Chiar ai nevoie de un website pentru ca afacerea sa fie una de succes?

            Acestea sunt intrebari importante pe care fiecare antreprenor si le pune, iar in acest articol vei afla 5 motive pentru care business-ul tau chiar are nevoie de un website.

  • Competitorii deja detin un website

Cand cineva are nevoie de un produs sau un serviciu, ce actiuni desfasoara? Cauta in mediul online. Cand cautam anumite lucruri de care avem nevoie, indiferent daca suntem acasa sau suntem in oras, ne ajuta daca aceste lucruri le putem gasi usor pe internet. Daca afacerea ta nu se afla in mediul online, alaturi de un website de calitate si credibil, se vor indrepta catre competitorii tai.

  • Este mai costisitor a nu avea un website

Daca afacerea ta nu se regaseste in online sau daca site-ul tau nu este unul bine pus la punct, potentialii tai clienti nu te vor gasi si, cel mai probabil, vor da peste afacerea competitiei, care detine un site bine structurat. In orice nisa de business te-ai afla, e important sa stii ca Google afiseaza mii de rezultate in fiecare luna, toate asemanatoare cu aria ta de business. Gandeste-te cum ar fi ca macar 50, din numarul total al acestor cautari, sa iti aduca tot atatia clienti care sa genereze vanzari? Care este venitul pe care il pierzi, doar ca afacerile competitiei sunt mai prezente decat tine in mediul online?

  • Esti disponibil non-stop

Programul normal al unei companii are o durata de 8 pana la 12 ore. Insa majoritatea utilizatorilor efectueaza cautari seara, cand probabil nu mai esti disponibil. Dar daca detii un website, clientii tai inca pot afla mai multe despre produsele tale sau chiar le poti vinde, daca ai creat magazin online, in timp ce tu servesti cina, te relaxezi in vacanta sau iti faci somnul binemeritat. Business-ul tau continua sa functioneze 24 ore, 7 zile pe saptamana si sa genereze vanzari, fara ca tu sa faci ceva in sensul asta.

  • Iti face munca mai usoara si imbunatateste serviciul cu clientii

Un site iti poate usura munca pe care o depui in dezvoltarea site-ului, lucrand astfel mai eficient. De exemplu, o simpla sectiuni de intrebari frecvente despre produsele sau serviciile tale, iti poate salva timp pretios. Daca afacerea ta are nevoie de date de contact de la clienti, pe care sa le procuri printr-un formular, acestea pot fi completate online. Trebuie doar sa iti indrumi clienti spre pagina ta de web, pentru a descarca formularul respectiv.

Poti primi, de asemenea, feedback in timp real, prin completarea de catre clienti sau potentiali clienti a chestionarelor sau sondajelor. Acest lucru iti ofera informatii valoroase, in materie de marketing si poate creste increderea si satisfactie oferita clientilor, fapt ce, automat, genereaza mai multe vanzari.

  • Afacerea ta va fi de incredere

Cum am spus anterior, oamenii cauta produsele sau serviciile tale in mediul online. Daca detii un web site de calitate, acesta iti va consolida pozitia de business de calitate si va arata clientilor ca urmaresti sa le fii alaturi pe termen lung. In comparatie cu a nu avea un site sau a avea unul de o calitate slaba, acest lucru va indemna clientii sa aiba incredere in tine. Daca site-ul tau nu este unul construit intr-o maniera profesionista, ar putea spune despre tine ca nu te intereseaza calitatea, ca te astepti ca business-ul tau sa dispara peste noapte sau ca nu te intereseaza cine te gaseste in mediul online.

Ca sa intelegi acest aspect, gandeste-te cand ai vizitat ultima oara un site necunoscut, pentru a face o achizitie. Poate fi un proces foarte greoi si probabil te-ai gandit de doua ori, inainte sa cumperi, din cauza faptului ca site-ul nu iti inspira incredere.

Asadar, cu aceste 5 motive in minte, probabil ti-ai dat seama de ce afacerea ta are nevoie de un website. Mai sunt si alte beneficii cu care vin construirea unui site de calitate, insa acestea 5 sunt considerate cele mai importante, din punctul nostru de vedere.

 

Leave a Comment