Ce sa eviti cand contractezi un web developer

            Asadar, ai decis sa alegi calea cea mai inteleapta si sa contactezi o agentie web, pentru a-ti dezvolta un website profesional. Urmatorul lucru pe care trebuie sa il faci, este sa te hotarasti la partenerul potrivit pentru a face asta, iar acest lucru este extrem de important, deoarece succesul site-ul tau va depinde, in mare parte, de el.

Nu orice antreprenor cunoaste semnele pe care ar trebui sa le evite la un dezvoltator web. Acestea pot duce la o investitie intr-un partener care se poate dovedi inutil. Asta duce la pierderea unei sume mari de bani, din cauza unui site care nu este eficient.

Avand aceste lucruri in minte, va prezentam cateva comportamente pe care, daca le observi la un web developer, ar trebui sa il eviti cu siguranta.

  • Promite multe

Promisiunile dezvoltatorului, pentru finalul proiectului, par prea frumoase ca sa fie adevarate. In cazul asta, probabil ca asa si este.

Daca observi ca planurile acestuia sunt nerealiste, ca “dublam traficul intr-o luna” sau “transformam orice vizita intr-o conversie intr-un an”, poate ca ar fi bine sa incepi sa cauti alt dezvoltator, unul care este mai realist in legatura cu serviciile pe care le poate aduce afacerii tale.

Cu un dezvoltator mai realistic, vei fi mai impacat cu ideea ca investitiile tale iti aduc si beneficii, dupa urma acestor servicii.

  • Se concentreaza mult prea mult pe partea estetica

Chiar daca partea vizuala a unui site este destul de importanta, trebuie notat faptul ca, in ziua de azi, clientii pun mai mult accent pe experienta utilizatorului. Cu ce ajuta faptul ca site-ul arata frumos, daca utilizatorul nu poate apasa un simplu buton?

Daca  atentia dezvoltatorului se indreapta mai mult pe aspectele vizuale ale site-ului, cum ar fi paleta de culoare sau crearea anumitor butoane, iar aspecte precum viteza de incarcare sunt lasate pe locul doi, atunci probabil va trebui sa cauti alt dezvoltator.

Retine ca, in timp ce e important ca un site sa arate bine, acest lucru reprezinta doar o parte dintr-un intreg, iar celelalte componente nu ar trebui sa fie trecute cu vederea.

  • Nu iti pun intrebari

Cand vine vorba de dezvoltarea unui site, factori precum strategia SEO si contiutul webiste-ului sunt elemente destul de importante, sa nu mai vorbim de principalul scop al site-ului.

Daca cel pe care l-ai contactat pentru dezvoltarea site-ului tau nu te intreaba de SEO, genul de continut pe care vrei sa il pui pe site sau directia pe care o urmaresti cu website-ul, atunci inseamna ca nu sunteti pe aceeasi lungime de unda si s-ar putea sa te trezesti cu un site care nu functioneaza conform strategiei tale.

In schimb, un developer care iti pune multe intrebari, inseamna ca e nerabdator sa it icunoasca afacerea si ce anume urmaresti, inainte sa inceapa sa lucreze efectiv. Nu numai ca ajuta sa iti creezi un site adaptat nevoilor tale, dar in final, te va ajuta sa iti atingi obiectivul.

Alegerea celui mai bun web developer chiar este un pas important in dezvoltarea proiectului tau. Succesul acestuia si cat de bine se potriveste viziunii tale, depinde in mare parte de el.

Leave a Comment