De ce e important să schimbi piesele la o centrală cu unele orginale de marcă?

Centralele termice pe gaz sunt sisteme esentiale pentru încalzirea locuintelor pe timp de iarna si producerea de apa calda menajera.  Pentru că o centrală termică pe gaz reprezintă elemente de confort, dar întreținerea acestora implică inclusiv un caracter de siguranță, în cazul unei defecțiuni este esențial ca piesele să fie înlocuite cu unele 100% compatibile, mai exact cu piese de schimb originale.

Garanția și piesele de schimb originale

Atunci cand achizitionam o centrala termica pe gaz, beneficiem de o garantie care poate fi extinsa optional pana la 7 ani la unele modele. Insa, dupa expirarea garantiei, este recomandat ca orice interventie de service sa fie efectuata doar  cu piese de marcă, spre exemplu, să schimbă cu piese pentru centrala Ariston când avem un astfel de sistem de încălzire. Alegerea pieselor de schimb  de marcă este esentiala pentru a asigura atat fiabilitatea pe termen lung a centralei termice, cat si siguranta locuintei in care aceasta funcționează.

Este important de mentionat ca orice interventie neautorizata sau montarea de piese de schimb de catre personal neautorizat ISCIR duce la pierderea garantiei. Pentru a beneficia de garantie si pentru a asigura functionarea optima a centralei termice, este necesar ca orice interventie sa fie efectuata de catre o companie autorizata ISCIR, agreata si de producatorul centralei termice.

De ce sa alegem piese de schimb de marcă?

Exista doua motive principale pentru care alegerea pieselor de schimb originale este imperios necesara atunci cand avem o centrala termica pe gaz în condensatie defecta.

In primul rand, piesele de schimb originale asigura compatibilitatea perfecta cu centrala termica. Producatorul centralei termice este singurul in masura sa ofere cele mai bune piese de schimb, garantand astfel compatibilitatea 100% cu dispozitivul. Astfel, putem evita potentialele probleme ce pot aparea in urma utilizarii de piese de schimb care nu sunt originale.

Siguranță

In al doilea rand, este vorba despre siguranta. Centralele termice pe gaz pot fi periculoase daca nu se respecta anumite norme si daca nu se utilizeaza piese de schimb originale. Piesele de schimb originale aduse pe piata de producatorul centralei termice garanteaza siguranta in operare. Atunci cand ne gandim la confortul si siguranta noastra si a familiei noastre, nu ar trebui sa facem rabat de la calitatea pieselor de schimb.

Cum putem preveni defectarea centralei termice pe gaz

La fel ca orice alt aparat, centralele termice pe gaz în condensatie sunt supuse uzurii si potentialelor defectiuni. Totusi, exista cateva masuri pe care le putem lua pentru a preveni anumite defectiuni banale si pentru a asigura o functionare optima a centralei termice.

Un prim pas important este achizitionarea unei centrale termice de calitate, de la branduri de renume. . O centrala termica de buna calitate are sanse mai mari de a functiona fara probleme si de a avea nevoie de mai putine reparatii.

De asemenea, este recomandat sa efectuam o revizie anuala a centralei termice, cu personal autorizat ISCIR. Curatarea periodica a centralei termice si a instalatiei cu produse chimice specifice este de asemenea importanta pentru a preveni acumularea de depuneri si potentialele disfunctionalitati.

Nu in ultimul rand, atunci cand observam orice anomalie in functionarea centralei termice, este recomandat sa contactam imediat personalul din service autorizat pentru a remedia problema. Ignorarea unor defectiuni minore poate duce la aparitia unor defectiuni grave care pot necesita costuri mari de reparatie.

Alegerea pieselor de schimb originale pentru centralele termice pe gaz în condensatie este esentiala pentru a asigura fiabilitatea si siguranta acestora. Piesele de schimb originale ofera compatibilitate perfecta cu dispozitivul si garanteaza functionarea optima pe termen lung. Pentru a preveni defectiunile si pentru a asigura o functionare optima a centralei termice, este recomandat sa achizitionam o centrala termica de calitate, sa efectuam revizii periodice, sa curatam centrala si instalatia si sa fim atenti la semnele unei posibile disfunctionalitati.

One Thought to “De ce e important să schimbi piesele la o centrală cu unele orginale de marcă?”

  1. […] Centralele termice pe gaz sunt sisteme esentiale pentru încalzirea locuintelor pe timp de iarna si producerea de apa calda menajera.  Pentru că o centrală termică pe gaz reprezintă elemente de confort, dar întreținerea acestora implică inclusiv un caracter de siguranță, în cazul unei defecțiuni este esențial ca piesele să fie înlocuite cu unele 100% compatibile, mai exact cu piese de schimb originale. Garanția și piesele de schimb originale Atunci cand achizitionam o centrala termica pe gaz, beneficiem de o garantie care poate fi extinsa optional pana la 7 ani la… Citeste mai mult […]

Comments are closed.