De astăzi, asigurările auto obligatorii au preţuri mai mici

Asigurările auto obligatorii au, de astăzi, tarifele plafonate pentru următoarele 6 luni. Scăderea este semnificativă la TIR-uri şi camioane grele, dar şi pentru şoferii care în ultimii ani nu au provocat accidente. Metodologia de calcul şi tarifele maximale au fost stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin consultare cu asociaţiile transportatorilor şi cu societăţile de asigurări.
Plafonarea tarifelor RCA impune implementarea urgentă a strategiei pentru siguranță rutieră
În contextul intrării în vigoare a tarifelor plafonate pentru polițele RCA prevăzute de Hotărârea de Guvern nr. 826/2016, dar și a propunerii de creștere a limitelor de despăgubire acordate de asigurători, așa cum este prevăzută în proiectul de normă privind asigurările auto, UNSAR consideră că singura soluție realistă de limitare a efectelor negative pentru piață este reducerea frecvenței accidentelor rutiere.
Statisticile Poliței Române arată o creștere cu peste 11 la sută în 2015, față de 2014, a numărului de accidente rutiere și al persoanelor rănite grav pe drumurile din România. Mai mult, România este singura țară din Uniunea Europeană în care numărul răniților în trafic a crescut continuu în ultimii 15 ani. De exemplu, în anul 2000 au fost 6.000 de răniți, în timp ce în 2014 peste 32.000 de persoane au fost victime ale accidentelor de circulație, conform datelor prezentate la începutul acestui an de Comisia Europeană. Ca o consecință directă, din anul 2007 până în anul 2015, despăgubirile plătite pentru daune morale aferente vătămărilor corporale și deceselor au crescut cu 2000 la sută.

Alte articole

Leave a Comment