De anul viitor: Societatile ar putea fi infiintate cu un capital de doar 10 lei

De anul viitor: Societatile ar putea fi infiintate cu un capital de doar 10 leiTinerii cu varsta de pana in 35 de ani, care nu au mai avut o firma inainte, vor putea sa-si infiinteze una cu un capital social de doar zece lei si care, timp de trei ani, va fi scutita de la plata impozitelor pe profit si pe salarii, potrivit unei initiative a Ministerului pentru IMM-uri. Firmele astfel constituite, considerate de tip starter, vor primi cu prioritate sprijin financiar sub diverse forme, vor fi scutite de la plata unor taxe vamale si de asemenea vor avea acces la credite cu perioada de gratie, prevede proiectul de lege privind stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor apartinand intreprinzatorilor tineri. Proiectul a fost prezentat miercuri si a fost lansat deja spre dezbatere publica.

Tinerii intreprinzatori vor avea insa si anumite obligatii, respectiv alegerea doar a cinci domenii de activitate si obligativitatea ca la sfarsitul perioadei de trei ani sa aiba un capital minim de 5.000 de euro prin capitalizarea profitului. De asemenea, se va lua in calcul si modificarea taxelor platite pentru infiintarea acestui tip de entitate, care dupa parerea lui ar trebui reduse cu 50%.

Intrebat daca masura ar putea acoperi golul lasat de numarul mare de firme inchise prin introducerea impozitului minim, Ministrul a raspuns ca poate fi considerat si asa.

Leave a Comment