Cum să scăpăm de porii dilatați folosind tehnologia laser

Porii sunt esențiali pentru sănătatea pielii deoarece permit transpirației și uleiurilor să ajungă la suprafața pielii. Cu toate acestea, unii dintre noi se confruntă cu pori dilatați, în special în jurul nasului și pe obraji. Cauzele comune pentru porii dilatați includ genetica, vârsta, expunerea la soare și tipul de piele.

Care sunt factorii care contribuie la dilatarea porilor?

Principala cauză a porilor dilatați o reprezintă vârsta deoarece pe măsură ce îmbătrânim, îmbătrânirea pielii accelerează și ea, iar acest lucru poate cauza dilatarea porilor. O altă cauză frecvent întâlnită este expunerea prelungită la soare care provoacă pierderea colagenului și elastinei din piele și astfel pot apărea ridurile premature, porii dilatați și pielea aspră și uscată. Dezechilibrul hormonal reprezintă un alt factor care duce la mărirea porilor pentru că un anumit hormon produs în exces poate cauza acnee și poate duce la dilatarea porilor.

Cum putem preveni apariția porilor dilatați?

Porii dilatați apar de cele mai multe ori la nivelul feței și ne pot face să ne simțim inconfortabil. Există câteva reguli pe care să le aplicăm când ne confruntăm cu această problemă, cum ar fi că machiajul trebuie îndepărtat înainte de somn, nu trebuie să folosim machiaj pe bază de ulei sau cu prea mult talc și trebuie să acordăm o importanță deosebită unei diete cu multe fructe și legume și alimente bogate în fibre, dar toate acestea nu sunt de cele mai multe ori suficiente pentru a ne trata de pori dilatati.

Ce putem face pentru a scăpa de porii dilatați?

Când îngrijirea acasă nu este suficientă ar trebui să apelați cu încredere la un tratament pori dilatati pe care un specialist în astfel de probleme vi-l poate aplica. Tratamentul cu laser pentru pori dilatați este un tratament eficient, care necesită mai puțin timp de recuperare decât procedurile tradiționale. Un alt avantaj al acestei proceduri este acela că riscul apariției unor cicatrici sau modificări ale culorii pielii este minim, pielea căpătând după un astfel de tratament un aspect natural. Ședințele pentru pori dilatati laser sunt scurte, sub o oră și ne putem relua activitatea imediat după acestea. Pentru rezultate optime poate fi nevoie de mai multe ședințe de tratament.

Porii dilatați reprezintă o problemă îngrijorătoare pentru multe persoane, mai ales pentru cele care se confruntă cu un ten gras. Cu noua tehnologie laser ne putem bucura de rezultate uimitoare într-un timp scurt și fără să ne facem griji cu privire la cicatrici.