Cum să dăruiești un cadou bine ales

Uneori, cel mai scump cadou nu este și cel mai apreciat. Se întâmplă să investim sume considerabile în obiectele pe care le dăruim celor la care mergem în vizită sau care sărbătoresc o zi importantă, iar efectul să fie un „mulțumesc” spus rapid, urmat de trecerea la următorul subiect.

Există numeroase posibile motive pentru care se întâmplă acest lucru, iar cel mai des întâlnit este suprasaturația. Acesta este adevărul, din păcate – am ajuns în ziua de azi să considerăm cel mai normal lucru să primim cadouri care în urmă cu câteva decenii ar fi stârnit valuri de bucurie. Există atât de multe produse pe piață încât lumea este plictisită, ceea ce face ca alegerea unui cadou potrivit să fie o adevărată povară.

În acest articol vă vom oferi câteva sfaturi prin care cadourile pe care le faceți nu trebuie nici să depășească bugetul alocat, nici să fie aruncate cât-colo, fără rea intenție, evident, ci pur și simplu pentru că nu sunt suficient de interesante. Iar când spunem interesante, atingem și esența primului nostru pont: cadourile inedite sunt întotdeauna mai apreciate decât cele comune.

Suntem în plină vară, dar mai sunt numeroase săptămâni până când se va răci timpul, așa că un cadou de sezon excelent este relativ ușor de găsit… Cât timp știm unde să căutăm! Înainte să luați la verificat toate magazinele din zonă, ce-ar fi să vă relaxați câteva minute și să consultați ultimul Pepco catalog? Chiar dacă poate că nu veți găsi cel mai bun cadou acolo, măcar vă veți inspira pentru alegerea acestuia dintr-o altă sursă. Avantajul este că Pepco vine permanent cu noi oferte, așa că de fiecare dată când veți consulta ultima ofertă aveți șanse foarte mari să găsiți noutăți numai bune de dăruit.

Dacă ați fost plecat în călătorie de serviciu sau ca să rezolvați ceva, poate chiar în Capitală sau într-un alt oraș îndepărtat, cu siguranță v-ați simțit datori să le aduceți copiilor din familia dumneavoastră sau ai prietenilor o jucărie. Data viitoare, dacă nu știți cum să faceți asta fără să pierdeți prea mult timp sau să vă cheltuiți toată diurna, pontul nostru util este să verificați din timp dacă acolo se află un magazin Jumbo și să verificați de acasă sau de pe drum care e oferta din catalog Jumbo online. Astfel, atunci când veți intra în magazin deja veți putea să întrebați agenții comerciali unde se găsește produsul dorit. Iar dacă se întâmplă să uitați să cumpărați ceva, puteți comanda online – chiar dacă veți plăti livrarea, s-ar putea ca jucăria să fie în continuare cea mai ieftină opțiune.

În general, cele mai bune cadouri sunt cele pe care o persoană probabil că nu și le-ar fi cumpărat niciodată, dar pe care și-ar dori totuși să le aibă. De aceea, alegerea cadoului începe cu profilarea persoanei – pe baza cunoștințelor pe care le aveți despre aceasta, cam ce și-ar putea dori? Următorul pas este să vă uitați prin cât mai multe cataloage online, atât pentru a găsi cele mai bune prețuri, cât și pentru a găsi alte idei care poate că altfel nu v-ar fi venit. Pentru a nu irosi inutil timpul făcând asta, puteți consulta siteul Catalomat.ro, care adună în același loc majoritatea magazinelor din țară, acoperind o gamă largă de categorii și produse.

Și nu uitați ce spuneau clasicii greci: orice cadou dăruit, chiar dacă pare mic, este de fapt foarte mare dacă este înmânat cu afecțiune. Modul în care dăruim este de multe ori mai important decât valoarea obiectului dăruit. De aceea, orice ați alege, faceți-o cu drag și din toată inima. S-ar putea să vă surprindă cât de puternic poate fi efectul!

Leave a Comment