Șoferi, atenție la viteză! Operațiune amplă a polițiștilor pe drumurile Sălajului

Amplă operațiune a Poliției, până duminică, pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală. Agenții rutieri vor utiliza toate raderele fixe și mobile disponibile.
Poliția Română anunță că, începând de astăzi, vineri – 28 iunie, la nivelul întregii țări,se derulează, timp de trei zile, o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere, în cadrul căreia va utiliza toate echipamentele radar disponibile.
Potrivit unui comunicat remis redacției, Timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe șosele și autostrăzi, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală. „Se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.
Pe lângă acestea, se vor utiliza și aparatele etilotest, etilometru și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.
Precizăm faptul că, în primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în țara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 accidente (cu 104 mai puține decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puține decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puține decât în perioada similară a anului trecut)”, se mai arată în comunicat.

Leave a Comment