Cum să cureți și să întreții corect bijuteriile din argint

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-in-black-shirt-wearing-a-silver-necklace-13782762/

 

Dacă ai în colecție bijuterii de argint, îți dorești să le păstrezi ani la rând, în stare impecabilă. Lănțișoarele, inelele sau brățările sunt foarte rezistente și “versatile”. Totuși, se întâmplă ca accesoriile din argint să-și modifice nuanța în timp ori să oxideze în urma contactului cu diferite substanțe sau cu pH-ul pielii tale.

 

În această situație, cum procedezi? Iată cum trebuie să cureți argintul și să întreții bijuteriile preferate, pentru rezultate optime.

Curăță bijuteriile din argint cu apă caldă și detergent de vase

Ai observat că bijuteriile din argint nu mai au aceeași strălucire ca la început? Nu te îngrijora. Le poți curăța chiar la domiciliu, cu ajutorul unor produse simple. Profită de o soluție practică și alege o cârpă moale și curată, din bumbac.

În continuare, vei avea nevoie de detergentul de vase. Pune câteva picături într-un vas cu apă caldă și amestecă bine soluția obținută. Înmoaie cârpa în apă și șterge accesoriile din argint ușor, pe fiecare parte.

Ulterior, nu trebuie decât să lași bijuteriile din argint la uscat într-un loc ferit de căldură și soare.

Evită folosirea soluțiilor populare de curățare a argintului

Deși se recomandă curățarea superficială a argintului la domiciliu, cu produse din gospodărie care nu dăunează metalului, ar fi bine să eviți metodele agresive. De exemplu, dacă te bucuri de modele minunate de coliere din argint, nu opta pentru curățarea lor cu soluții pe bază de lămâie, sare, oțet sau bicarbonat de sodiu.

Aceste metode sunt populare pentru îndepărtarea petelor de pe bijuterii, însă aciditatea și ingredientele nocive pot dăuna iremediabil accesoriilor din argint.

Achiziționează lavete speciale de curățare a argintului

Nu știi cu ce altceva să cureți argintul la care ții atât de mult? Trebuie să știi că există și lavete cu soluții speciale de curățare care influențează drastic aspectul bijuteriilor din argint.

De regulă, laveta este impregnată cu o soluție care oferă strălucire argintului și îndepărtează oxizii. Se recomandă și pentru încetinirea procesului de oxidare. Poți găsi lavetele online sau în anumite magazine fizice de bijuterii şi vei reda aspectul plăcut al accesoriilor tale.

Investește într-un kit de curățare a bijuteriilor din argint

Pe lângă lavetele de curățare, există și kituri utile care îndepărtează petele, oferă un strat protector și aduc strălucire bijuteriilor din argint. În funcție de producător, kiturile de curățare a argintului conțin lavete, periuțe și soluții special concepute pentru îngrijirea și protejarea metalului.

Mergi la bijutier

Atunci când deții podoabe sensibile din argint sau pur și simplu nu ai timp să te ocupi de curățarea lor, nu ezita să mergi la bijutier. Specialistul te ajută să obții accesorii ca noi pe care să le porți cu drag în continuare.

Totodată, vizita la un bijutier este recomandată în cazul în care ai accesorii din argint cu pietre prețioase care nu s-au curățat cu laveta specială.

Nu depozita argintul în condiții improprii

Nu doar curățarea accesoriilor din argint este importantă, ci și întreținerea lor. Încearcă să păstrezi bijuteriile în condiții cât mai bune ca să-și mențină aspectul plăcut.

Evită să lași argintul lângă surse de căldură sau în soare pentru că pot afecta aspectul metalului. Cel mai bine ar fi să ții obiectele din argint într-o casetă de bijuterii căptușită.

În final, nu purta bijuteriile din argint atunci când te ocupi de treburi casnice. Substanțele dăunătoare cu sulf pot să păteze argintul care va oxida. Parfumurile, fixativul pentru păr sau cosmeticele sunt alți dăunători pentru bijuteriile din argint. Încearcă să accesorizezi ținuta abia după ce ai folosit toate aceste produse.

 

 

One Thought to “Cum să cureți și să întreții corect bijuteriile din argint”

  1. […] Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-in-black-shirt-wearing-a-silver-necklace-13782762/   Dacă ai în colecție bijuterii de argint, îți dorești să le păstrezi ani la rând, în stare impecabilă. Lănțișoarele, inelele sau brățările sunt foarte rezistente și “versatile”. Totuși, se întâmplă ca accesoriile din argint să-și modifice nuanța în timp ori să oxideze în urma contactului cu diferite substanțe sau cu pH-ul pielii tale.   În această situație, cum procedezi? Iată cum trebuie să cureți argintul și să întreții bijuteriile preferate, pentru rezultate optime. Curăță bijuteriile din argint cu apă caldă și detergent de vase Ai observat…  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.