Cum să creezi un decor de lux pentru locuința ta?

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/95UK5aVgx54

Amenajările interioare moderne pun un foarte mare accent pe ideea de confort și organizare, iar adesea aduc în prim-plan și un strop de lux, prin intermediul finisajelor. Dacă vrei să îți renovezi locuința și vrei să fii în pas cu tendințele, iată câteva modalități prin care poți transforma o simplă casă într-un areal luxos. 

Folosește piatra naturală pentru placarea suprafețelor

Piatra naturală este un mod elegant de a-ți decora și amenaja spațiul interior. Poți opta pentru granit sau ardezie, dacă te interesează un stil modern și elegant, pentru travertin pentru o idee de rustic, dar în același timp ai la dispoziție o gamă variată de placaje din marmură prin care poți conferi casei tale un aspect cu adevărat luxos. 

Piatra naturală lucioasă, dar și cea mată te poate ajuta să creezi în interiorul spațiilor senzația de amplitudine și luminozitate. În același timp, piatra naturală este perfectă pentru spații cu trafic ridicat, deoarece este foarte rezistentă și nu își pierde caracteristicile. 

Piatra naturală poate fi folosită pentru diferite tipuri de placări la nivel de pereți sau pardoseli, atât la interior cât și la exterior, pentru 

trepte și contratrepte, pentru suprafețe de podest, pentru glafuri sau placări la nivelul soclurilor. 

Folosește lumina potrivită

Iluminatul joacă un rol deosebit de important în contextul amenajărilor interioare, deoarece aceasta se îmbină cu restul decorațiunilor, formând un tot unitar sub forma imaginii de ansamblu. 

Este recomandat să alegi lumina și corpurile de iluminat care să complimenteze locuința, așadar ar trebui să ceri și sfatul specialiștilor în amenajări interioare și design. În general, în funcție de tipul camerelor, poți alege lumină caldă și sisteme de iluminare LED care să îți garanteze eficiența energetică. 

Folosește obiecte decorative elegante

În prezent stilul minimalist este foarte apreciat datorită organizării pe care o oferă. Astfel, în loc să aglomerezi camerele cu obiecte inutile, mai bine optezi pentru obiecte decorative speciale, din materiale prețioase, precum vazele din opal sau cristal, tablourile moderne sau ghirlandele simpliste luminoase.

Folosește cât mai multe suprafețe care să reflecte lumina

Piatra naturală, sticla sau cărămida de sticlă reprezintă cele mai potrivite opțiuni dacă vrei să creezi suprafețe care să strălucească efectiv. În funcție de tipologia casei poți alege să implementezi aceste materiale moderne, optând cât mai mult pentru suprafețe lucioase în detrimentul celor mate. 

Renunță la covoare

Chiar dacă și covoarele pot crea senzația de opulență, este recomandat să renunți la acestea, mai ales în zonele cu expunere mare, cum ar fi holurile sau livingurile. Indiferent de tipul pardoselilor pentru care optezi, acestea nu ar trebui să fie acoperite cu covoare, ci ar trebui descoperite, astfel încât să completeze cât mai mult imaginea de lux și de eleganță. 

Optează pentru mobilier modern

Mobilierul joacă un rol foarte important în amenajarea casei, deoarece prin acesta se poate sublinia luxul și rafinamentul locuinței. Poți alege mobilierul în funcție de stilul dorit, luând în calcul și aspectele care țin de conlucrarea culorilor și a texturilor folosite pentru amenajare.

Nu te feri de elementele cromate, pentru că tocmai acestea vor constitui aspectul distinctiv în cadrul organizării. De asemenea, orientează-te după materialele care se află în tendințe, cu accent pe eleganță și rafinament.

Alege textilele în mod corect

Un aspect definitoriu pentru personalitatea casei tale îl constituie textilele folosite pentru decorare. Astfel, draperiile, perdelele, cuverturile sau covoarele, fiecare dintre acestea trebuie să fie alese din materiale calitative, de preferat cât mai rafinate. 

Dacă și tu vrei o locuință modernă, elegantă și luxoasă, atunci aceste sfaturi îți vor fi de ajutor. Alege întotdeauna materiale de calitate pentru lucrările de renovare pe care le realizezi și adaugă un strop de creativitate pentru a-i conferi casei căldura unui loc estetic și confortabil.  

One Thought to “Cum să creezi un decor de lux pentru locuința ta?”

  1. […] Sursa foto: https://unsplash.com/photos/95UK5aVgx54 Amenajările interioare moderne pun un foarte mare accent pe ideea de confort și organizare, iar adesea aduc în prim-plan și un strop de lux, prin intermediul finisajelor. Dacă vrei să îți renovezi locuința și vrei să fii în pas cu tendințele, iată câteva modalități prin care poți transforma o simplă casă într-un areal luxos.  Folosește piatra naturală pentru placarea suprafețelor Piatra naturală este un mod elegant de a-ți decora și amenaja spațiul interior. Poți opta pentru granit sau ardezie, dacă te interesează un stil modern și elegant,…  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.