Cum să construiești o ținută de ocazie – 4 ponturi

Indiferent care sunt preferințele tale vestimentare în general, în garderoba ta trebuie să se regăsească oricând și o ținută de ocazie. Un stil elegant reprezintă oricând o declarație de rafinament și finețe, iar acesta nu se va demoda vreodată, indiferent de inovațiile sau schimbările din cultura fashion. O rochie stilată conferă un aspect rafinat, îngrijit și dichisit oricărei persoane.

 

Fie că participi la o nuntă, un botez sau alt eveniment formal, trebuie să știi însă cum să construiești un outfit de acest fel pentru a fi o apariție de bun gust, și totodată să te simți extrem de confortabil cu acea ocazie. A arăta rafinat și elegant înseamnă a știi ce să porți pentru ca orice haine să te avantajeze și să te pună cât mai bine în valoare. 

 

Îți oferim mai jos câteva sfaturi despre cum să construiești oricând o ținută de ocazie în funcție de preferințele tale, astfel încât să fii mereu îmbrăcată cu mult bun gust la orice eveniment participi.

Optează pentru ținutele care îți avantajează formele corpului

În funcție de stilul tău vestimentar preferat, dar și de conformația corpului, alege acele ținute care îți pun în evidență cel mai bine feminitatea și formele corpului. De exemplu, o rochie de ocazie scurtă sau midi, până la genunchi, cu un croi ușor evazat sunt potrivite dacă ai o siluetă filiformă, dreaptă. Acest outfit îți pune în valoare feminitatea și tinerețea și este potrivită atât pentru ținute de zi, cât și pentru ocazii. 

 

Dacă ai o siluetă de tip clepsidră, alege o rochie elegantă croită pe corp, din tulle sau crepe, pentru un plus de rafinament. Vei face furori indiferent de locația sau de eveniment, deoarece îți va accentua exact atuurile ținutei tale, adică zona taliei și a bustului. 

 

Optează pentru rochiile Zonia elegante, lungi, de seară, atunci când participi la evenimente speciale. Realizate din materiale cu textură bogată precum catifeaua sau dintr-unele fine, cu o curgere ușoară și fluidă precum mătase sau voal, ele vor conferi siluetei tale înalte șarmul și eleganța de care este nevoie în astfel de momente.

Alege întotdeauna mărimea potrivită pentru tine

O îmbrăcăminte potrivită și personalizată de ocazie este sinonimă cu aspectul elegant. Aceasta poate fi nu doar rochia lungă, formală, potrivită ocaziilor speciale, ci și una casual sau de cocktail, ce poate fi purtată în timpul zilei. 

 

Ceea ce trebuie să urmărești însă este să alegi întotdeauna mărimea potrivită pentru tine, altfel întregul tău outfit ar putea arăta neadecvat. 

 

Același criteriu este valabil și în privința pantofilor, în care ar fi ideal să te simți cât mai confortabil pe parcursul unui întreg eveniment.

Poartă o rochie lungă la evenimente formale

O ținută de tip Black Tie este de obicei recomandată pentru petrecerile formale, care au loc începând cu orele 18. În astfel de ocazii sunt recomandate rochiile lungi, elegante, din materiale fine precum satinul, catifeaua, mătasea, preferabil într-o singură culoare. 

 

Asortează o astfel de ținută  cu o geantă mică de mână sau de tip clutch, chic și elegantă, și cu bijuterii care să completeze armonios totul, fără ca ele să fie în exces.

Rochiile midi sunt potrivite pentru după-amiază

La un eveniment de după-amiază de tip Cocktail, trebuie să ții cont de obicei de un dress code anume. Sunt recomandate rochiile în stilul anilor ‘60, deasupra genunchilor și ușor evazate, realizate din materiale prețioase precum taftaua, organza sau tulle-ul. Asortează rochia de tip cocktail, stil Audrey Hepburn, cu bijuterii mici, discrete și elegante și pantofi stiletto înalți.

 

Pentru evenimentele care au loc outdoor, în grădini, terase sau chiar pe plajă (de exemplu nunta unor prieteni), poți purta o ținută de vară dar care să-ți permită ceva mai multă lejeritate. O astfel de ținută poate fi o rochie înflorată sau pepit, dintr-un material cu ținută și cu o formă bine definită. Accesorizează cu câteva piese interesante, de exemplu cu o geantă mică cu mâner scurt, ochelari de soare și poate chiar o pereche de mănuși trei sferturi, pentru un look glamour. 

 

Rochia potrivită stilului tău este cea în care te simți cel mai bine, care îți subliniază punctele forte ale siluetei. Suntem siguri că ai găsit inspirație în recomandările de mai sus, astfel încât să construiești oricând o ținută de ocazie în care să te simți elegant și confortabil! 

 

One Thought to “Cum să construiești o ținută de ocazie – 4 ponturi”

  1. […] Indiferent care sunt preferințele tale vestimentare în general, în garderoba ta trebuie să se regăsească oricând și o ținută de ocazie. Un stil elegant reprezintă oricând o declarație de rafinament și finețe, iar acesta nu se va demoda vreodată, indiferent de inovațiile sau schimbările din cultura fashion. O rochie stilată conferă un aspect rafinat, îngrijit și dichisit oricărei persoane.   Fie că participi la o nuntă, un botez sau alt eveniment formal, trebuie să știi însă cum să construiești un outfit de acest fel pentru a fi o apariție de… Citeste mai mult […]

Comments are closed.