Cum să alegi o lenjerie tip cocolino de calitate

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/photo-of-printed-bed-linen-763148/

 

O lenjerie de pat de calitate este foarte importantă pentru un somn odihnitor și pentru confortul pe timpul nopții. Indiferent de culorile preferate sau de stilul de amenajare din dormitor, vei găsi cu siguranță seturi de așternuturi care să fie pe gustul tău. Îți recomandăm să alegi o lenjerie tip cocolino, pentru că este fabricată dintr-un material moale, pufos, ideal pentru sezonul rece care deja a început. 

 

Îți prezentăm în acest articol care sunt avantajele acestui tip de material și te sfătuim cum să investești într-o lenjerie cocolino, care va fi îndrăgită de întreaga familie, chiar de la prima atingere.

Ține cont de calitatea materialului

Dacă vrei să cumperi și tu o lenjerie de pat cocolino, trebuie să verifici mai întâi calitatea materialului. Un așternut cu adevărat pufos, moale și plăcut, va fi fabricat din microfibre plușate, asemeni jucăriilor. De altfel, chiar de la ursulețul de pluș Cocolino provine și denumirea acestui tip de material, care este din ce în ce mai apreciat pentru lenjeriile de pat, mai ales iarna.

Caută un material hipoalergenic

Este bine să verifici dacă fibrele materialului sunt antialergice, adică sunt imprimate cu pigmenți naturali, ecologici, care nu irită pielea. Acest detaliu este esențial mai ales dacă ai pielea sensibilă, ești predispusă la alergii sau ai copii mici, cu pielea foarte delicată. Lenjerie cocolino găsești pe Somnia.ro, unde poți alege dintr-o gamă foarte variată de culori, modele și dimensiuni pentru seturile de așternuturi.

Verifică densitatea țesăturii

Ca să te bucuri cât mai mult timp de noua ta lenjerie, ar fi bine să cumperi una cu o densitate cât mai mare a țesăturii. În acest fel, materialul va fi mult mai rezistent la utilizare, dar și la ciclurile de spălare și uscare. Ideal ar fi să alegi un așternut cu o densitate de cel puțin 200-300 gr/mp. Seturile tip cocolino pot fi curățate la mașina de spălat, la o temperatură de 40 de grade Celsius și nu trebuie călcate, fiind realizate din microfibre care nu se șifonează.

Cumpără un set complet

Pentru ca investiția ta să fie cu adevărat eficientă, te sfătuim să cumperi un set complet de lenjerie de pat. Acesta va include un cearșaf de pat și unul pentru pilotă și două fețe de pernă. Există însă și seturi care conțin șase piese, adică patru fețe de pernă, de dimensiuni diferite. De asemenea, poți găsi oferte care să includă în set și o pilotă, două perne sau o cuvertură pufoasă și călduroasă. Cele mai multe seturi de lenjerie sunt concepute pentru paturi duble, matrimoniale, dar cu siguranță sunt disponibile și versiuni pentru pat de o singură persoană.

 

Ține cont de sfaturile noastre și alege și tu o lenjerie tip cocolino de calitate, moale, pufoasă și călduroasă, perfectă pentru sezonul rece.