Cum să alegeți uleiurile esențiale potrivite pentru fiecare cameră din casă

În fiecare zi, o duzină de responsabilități vă țin pe fugă. Responsabilitățile care vin de la serviciu și de acasă vă pot consuma energia și vă pot crește nivelul de stres.

 

Aici, vă vom prezenta câteva mici lucruri pe care le puteți face pentru a vă ușura starea de spirit și a învinge acea oboseală cu ajutorul unor uleiuri esențiale pentru oboseală. Aromaterapia are o soluție minunată prin utilizarea uleiurilor esențiale pentru stres. Parfumul uleiurilor esențiale și lumânările parfumate sunt infuzate cu puterea plantelor care vă pot calma anxietatea și vă pot ajuta să vă concentrați mai bine asupra prezentului. Atunci când mintea este mai puțin concentrată pe griji, vă este mult mai ușor să adormiți.

 

Pe lângă beneficiile pentru sănătatea mintală, uleiurile esențiale (în special difuzoarele de uleiuri esențiale) ameliorează, de asemenea, multe afecțiuni cronice. De exemplu, se știe că lemongrass are calități antiseptice și antibacteriene. Uleiul esențial de eucalipt vă poate decongestiona pieptul după o răceală urâtă.

Ce uleiuri esențiale sunt bune pentru începători?

Diferite arome au efecte diferite asupra dispoziției și sănătății. Cel mai bine este să experimentați cu o varietate de uleiuri esențiale până când găsiți ceea ce funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră. Luați lavanda ca exemplu. Pe lângă faptul că miroase a iubire, parfumul său este, de asemenea, cunoscut pentru a vă calma și relaxa într-o stare de confort.

 

Pe de altă parte, uleiul esențial de lemongrass vă va umple de energie. Veți fi pregătită să faceți față zilei. În timp ce alegeți uleiuri esențiale, este, prin urmare, important să identificați scopul acestora. Sau, puteți încerca să obțineți trei sau cinci uleiuri esențiale diferite pentru a vedea care vă place cel mai mult. Sunt șanse mari să le folosiți pe toate, în funcție de ceea ce se întâmplă în viața dvs.

 

De asemenea, este posibil să vă creați propriile parfumuri prin amestecarea diferitelor uleiuri esențiale. Dar multe mărci de renume au arome preamestecate care răspund tuturor nevoilor.

 

Diferitele încăperi din casa dvs. nu sunt pur și simplu spații. Ați desemnat fiecare „spațiu” pentru activități specifice. Este modul dumneavoastră de a organiza numeroasele activități din viața dumneavoastră. În mod firesc, starea dvs. de spirit și nivelul de energie vor varia și ele în funcție de spațiu. Iată cum să vă faceți camera să miroasă bine folosind uleiuri esențiale.

 

O cameră de zi s-ar descurca bine cu un parfum mai energic, care se potrivește cu bucuria de a găzdui oaspeți. În comparație, un dormitor trebuie să se simtă confortabil și calmant pentru ca dvs. să vă odihniți cum trebuie. Această cerință este autentică pentru orice loc din casă în care vă relaxați după o zi lungă.

 

Aveți nevoie de arome care să vă elibereze pasajele nazale, permițându-vă să respirați pe deplin și calm. Totul ține de respirație, deoarece vă va fi mult mai ușor să adormiți în această stare meditativă. Unele uleiuri esențiale pentru anxietate realizează acest lucru mai bine decât altele.

 

Unele uleiuri esențiale bune pentru somn includ lavanda, bergamotă și portocală dulce.

 

Pe de altă parte, trezirea în dormitorul dvs. are o vibrație diferită. Este vorba despre entuziasm. În timp ce vă pregătiți pentru zi, porniți difuzorul de uleiuri esențiale și lăsați aroma să vă energizeze. Cele mai bune uleiuri esențiale care vă pot ajuta să vă înveseliți ziua sunt Citronella, Lemongrass și Eucaliptus. Bineînțeles, și alte amestecuri pot avea același efect, în funcție de gustul și preferințele dvs.

 

Mirosul casei dvs. este o parte integrantă a caracterului său și poate avea un impact semnificativ asupra stării dvs. de spirit. În special mirosul din camera de zi este esențial, deoarece vă poate da un sentiment de apartenență. De asemenea, vă poate face să vă simțiți în siguranță, acasă și relaxat. Mirosul sufrageriei dvs. poate fi influențat de materialele care se află în cameră, cum ar fi lemnul sau țesăturile. Sau, poate proveni și din mâncarea pe care o gătești și din uleiurile esențiale pe care le difuzați.

 

Camera de zi este, de asemenea, principalul spațiu în care vă veți invita oaspeții. Prin urmare, starea lor de spirit este influențată de aromele pe care le difuzați. Uleiul esențial de lavandă și de portocală dulce sunt recomandate pentru o întâlnire confortabilă. Uleiul esențial de Lemongrass este potrivit dacă aveți o mică petrecere în sufragerie.

 

Bucătăria este poate cel mai important spațiu din casa dvs. Aceasta vă hrănește cu alimente. Și din această cauză, zona este, de asemenea, predispusă la infestarea cu bacterii și ciuperci dacă nu se menține igiena. Băile sunt la fel. Acestea trebuie să fie curățate și igienizate în mod regulat pentru a preveni răspândirea germenilor. Deși detergenții chimici pot ucide majoritatea germenilor, aceștia au un miros puternic. Uleiul esențial bun poate acoperi acel miros și face ca baia dvs. să se simtă impecabilă.

2 Thoughts to “Cum să alegeți uleiurile esențiale potrivite pentru fiecare cameră din casă”

  1. […] În fiecare zi, o duzină de responsabilități vă țin pe fugă. Responsabilitățile care vin de la serviciu și de acasă vă pot consuma energia și vă pot crește nivelul de stres.   Aici, vă vom prezenta câteva mici lucruri pe care le puteți face pentru a vă ușura starea de spirit și a învinge acea oboseală cu ajutorul unor uleiuri esențiale pentru oboseală. Aromaterapia are o soluție minunată prin utilizarea uleiurilor esențiale pentru stres. Parfumul uleiurilor esențiale și lumânările parfumate sunt infuzate cu puterea plantelor care vă pot calma anxietatea… Citeste mai mult […]

  2. […] În fiecare zi, o duzină de responsabilități vă țin pe fugă. Responsabilitățile care vin de la serviciu și de acasă vă pot consuma energia și vă pot crește nivelul de stres.   Aici, vă vom prezenta câteva mici lucruri pe care le puteți face pentru a vă ușura starea de spirit și a învinge acea oboseală cu ajutorul unor uleiuri esențiale pentru oboseală. Aromaterapia are o soluție minunată prin utilizarea uleiurilor esențiale pentru stres. Parfumul uleiurilor esențiale și lumânările parfumate sunt infuzate cu puterea plantelor care vă pot calma anxietatea…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment