Cum alegi un proiect casă pentru o nouă viaţă

Atunci cand planifici sa construiesti o casa pentru tine si familia ta, o casa la pamant cum intodeuna ti-ai dorit, vei avea nevoie de un plan care sa iti ghideze calea. Iata cateva sfaturi pentru a te ajuta sa alegi cele mai bune proiecte case care sa corespunda nevoilor si preferitelor tale.

Atunci cand planifici sa construiesti o casa pentru tine si familia ta, o casa la pamant cum intodeuna ti-ai dorit, vei avea nevoie de un plan care sa iti ghideze calea. Iata cateva sfaturi pentru a te ajuta sa alegi cele mai bune proiecte case care sa corespunda nevoilor si preferitelor tale.

Cum sa alegi un proiect casa potrivit

 1. In primul rand, vei crea o foaie de calcul a dorintelor si necesitatilor tale. Vorbeste cu familia ta, afla ce isi doreste fiecare dintre ei. Care sunt nevoile tale acum si care vor fi nevoile familiei tale in viitor? Scrie totul pe hartie.
 2. Observa. Uita-te la modul in care traiesti si unde iti petreci cea mai mare parte a timpului: in apartamentul tau sau in afara lui.
 3. Reflecta asupra caselor pe care le-ai vizitat. Ce caracteristici ti-au placut mai mult? Uita-te la modul in care traiesc alti oameni. Vrei si tu acest stil de viata?
 4. Ia in considerare caracteristicile terenului. Unde este cea mai buna lumina solara? Ce directie ofera cele mai mari vederi si briza racoritoare?
 5. Selecteaza detaliile de finisare exterioare cu grija. Afla daca vei construi intr-un cartier istoric, ceea ce ar putea restrictiona modificarile exterioare.
 6. Rasfoieste prin cataloage de planuri de constructii pentru idei si modele de case. Acestea te pot ajuta sa vizualizezi posibilitatile pe care le ai.
 7. Utilizeaza functia de cautare web oferita de directoarele online ale planurilor de constructie. Site-urile de proiectari si constructii ar trebui sa fie pilonul de baza.
 8. Selecteaza un plan sau un model de casa care ti se potriveste si vezi ce ar trebui sa faci mai departe. Sau poate vrei un plan personalizat?
 9. Estimeaza-ti costurile de constructie. Bugetul tau va determina multe alegeri pe care le faci in acest moment.
 10. Ia in considerare angajarea unei echipe de proiectanti, arhitecti si ingineri care sa se ocupe de toate asta. Nu vrei sa o faci singur, neavand cunostinte in domeniu, nu?

Arhitectii sunt de parere ca este o idee buna sa ai un concept de baza despre ce fel de casa doresti, inainte de a selecta un proiect de pe site, deoarece tipul de casa va dicta intr-o oarecare masura natura conditiilor de proiectare si constructie.

Sfaturi suplimentare

 • Alege planul de etaj mai intai si fatada exterioara in al doilea rand. Majoritatea planurilor pot fi finisate in aproape orice stil arhitectural.
 • De obicei, este mai bine sa iti cumperi terenul inainte de a selecta planul de constructie. Terenul stabileste suprafata pe care trebuie sa construiesti. Pre-cumpararea terenului ajuta, de asemenea, sa bugetezi restul proiectului.
 • Pentru a construi o structura eficienta din punct de vedere energetic, incearca sa urmaresti soarele in timp ce traverseaza lotul.
 • Asigura-te ca bugetezi si amenajarea teritoriului si finisajele.
 • Asculta activ. Reflecta ceea ce auzi cand vorbesti cu membrii familiei. S-ar putea sa fii surprins sa afli de doleantele si planurile lor legate de viitoarea voastra casa.

Nu te grabi si rezerva-ti timp ca sa urmezi aceste sfaturi si rezultatul va fi unul extrem de multumitor!