Crucea Roşie Sălaj organizează cursuri pentru voluntari

Tinerii din judeţul Sălaj care vor să devină voluntari la Crucea Roşie pot să să participe gratuit la cursuri de formare şi instruire demarate de filiala Crucii Roşii Sălaj. După cum a explicat Laura Bungenţeanu,directorul Crucii Roşii Sălaj, deschiderea oficială a cursurilor de iniţiere şi formare voluntari va avea loc joi, 20 noiembrie, începând cu ora 16 în sala „Porolissum” de la Consiliul Judeţean (CJ), la eveniment fiind aşteptaţi tinerii care vor să urmeze astfel de cursuri. Pe toată perioada participării cursanţii vor dobândi cunoştinţe în ceea ce priveşte: Crucea Roşie Română- Misiune- Principii şi Valori; tipuri de dezastre – pregătire pentru dezastre; asigurarea primirii şi cazării persoanelor evacuate; acordarea primului ajutor; măsuri profilactice pentru prevenirea îmbolnăvirilor în masă; verificarea şi asigurarea apei potabile, prepararea şi distribuirea hranei pentru persoanele afectate sau evacuate; acordarea asistenţei sociale persoanelor afectate de dezastre şi acordarea primului ajutor psihologic persoanelor afectate de dezastre.
Filiala de Cruce Roşie Sălaj prin intermediul voluntarilor derulează anual astfel de programe educative, nu doar pentru tineri ci şi pentru alte categorii de vârstă.

One Thought to “Crucea Roşie Sălaj organizează cursuri pentru voluntari”

  1. motanul negru?

    Ar fi indicat ca corpul de medici din UPU Zalău să promoveze aceste cursuri, pentru a nu mai face greșeli care sunt socotite omoruri în culpă! Să-nvețe domnii doctori cum se face corect resuscitarea la Crucea Roșie!

Leave a Comment