Gheorghe Tadici, la finalul turului: „Mi-aş fi dorit să obţinem 19 puncte în turul campionatului”

HC Zalău a încheiat prima parte a Ligii Naţionale de handbal feminin pe locul opt, ultima poziţie care asigură prezenţa în play-off. Formaţia condusă de Gheorghe Tadici a înregistrat cinci victorii, o remiză şi şapte înfrângeri. Echipa zălăuană a obţinut trei victorii consecutive în rundele cu numărul trei, patru şi cinci, câştigând cu 27 – 25 partida cu SC Mureşul Târgu Mureş, cu scorul de 28 – 24 în faţa celor de la CSM Unirea Slobozia şi cu 40 – 29 pe terenul Universităţii Alexnadrion Cluj, acolo unde Zalăul nu s-a mai impus de opt ani. A patra victorie a fost obţinută în etapa a opta, în faţa echipei CSM Cetate Devatrans, 27 – 22, iar ultimul succes al turului s-a înregistrat în penultima etapă, când Zalăul a dispus pe teren propriu în faţa formaţiei HCM Roman.
În etapa a zecea, Zalăul a obţinut un punct nesperat pe teren propriu în faţa vicecampioanei ASC Corona Braşov.
Echipa zălăuană a fost învinsă în prima parte a campionatului de CSM Bucureşti (19 – 26), de HC Dunărea Brăila (23 – 33), de SCM CRaiova (22 – 25), de CSM Ploieşti (18 – 22), de Universitatea Neptun Constanţa (23 – 26), de HCM Baia Mare (24 – 30) şi de HCM Râmnicu Vâlcea (25 – 28).
După 13 etape, HC Zalău are 325 de goluri marcate şi 332 primite.
„Supărarea mea este că nu suntem la zero la adevăr şi că nu am câştigat meciul de acasă cu Craiova, care ne-a stat la îndemână să-l câştigăm. Puteam să-l câştigăm dacă aveam o evoluţie la fel de bună ca în prima repriză, iar prestaţia arbitrilor din repriza a doua ar fi fost la fel ca cea din prima parte. Mi-aş fi dorit 19 puncte, chiar de aceea am forţat o victorie la Vâlcea. Am fi fost în graficul celor 18 puncte pe care ni le-am propus. Se putea obţine şi mai mult însă, fără a găsi scuze, avem un lot foarte tânăr şi nu stăm foarte bine nici din punct de vedere numeric. Sunt multe alte echipe care au jucătoare cu experienţă şi cu o valoare mult peste cea a jucătoarelor noastre. Evoluţia portarilor este fluctuantă. Ar fi foarte bine dacă Mihaela Cheţa ar avea o evoluţie constantă sau dacă ar putea fi completată de Inculeţ. Am pierdut şase puncte pe care cred că puteam să le câştigăm. Am câştigat, însă, un punct cu Braşovul care nu era pus în calcul datorită diferenţei mari de valoare dintre cele două echipe”, a declarat managerul Gheorghe Tadici.
Tehnicianul zălăuan consideră că accederea în play-off va fi greu de obţinut în acest sezon. „Va fi foarte grea accederea în play-off. Vin din spate HCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Ploieşti. Practic, noi, Vâlcea şi Ploieştiul ne vom bate pentru ultimul loc de play-off, pentru că celelalte echipe au deja un avans destul de consistent. Sper să nu mai avem ghinioanele pe care le-am avut în prima parte a campionatului. După meciul de la Cluj am pierdut-o pe Constantinescu, pe urmă am pierdut-o şi pe Ciuciulete, iar lipsa lor a contat mult”, a mai precizat Tadici.
Antrenorul Zalăului ne-a dezvăluit faptul că ia în calcul despărţirea de anumite jucătoare care nu se ridică la nivelul dorit. „Vom face o analiză a turului în Consiliul de Administraţie şi probabil ne vom despărţi în pauza de iarnă de câteva jucătoare care fact doar act de prezenţă la unele meciuri. Există şi varianta de a diminua veniturile, iar dacă nu le convine, sunt libere să plece unde doresc. Bineînţeles că, dacă îşi vor aduce o contribuţie importantă la meciuri vor fi remunerate normal sau chiar stimulate”.

Leave a Comment