Costel Alexe, acuzat de DNA pentru luare de mită

Costel Alexe, fostul ministru al Mediului în Guvernul PNL, este acuzat de procurorii DNA pentru luare de mită şi instigare la delapidare.

În comunicatul DNA nu apare numele lui Costel Alexe, dar surse judiciare au declarat pentru mass-media că este vorba despre fostul ministru liberal al Mediului.

Costel Alexe nu a răspuns la apelurile ziarului BURSA.

„În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Preşedintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de o persoană, fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

– luare de mită,

– instigarea la delapidare.

Solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie referitoare la efectuarea urmăririi penale faţă de persoana respectivă are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada martie-aprilie 2020, persoana respectivă ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 şi 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o rudă de-a sa.

Cererii transmise i-au fost ataşate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie precum şi volumele (10) cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

Prezenta cerere de efectuare a urmăririi penale intră sub incidenţa art. 305 alin 4 din C.P.P. În prezent, persoana faţă de care s-a solicitat sesizarea Preşedintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Precizăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 1 din Ghidul de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019″, se arată în comunicat.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

6 Thoughts to “Costel Alexe, acuzat de DNA pentru luare de mită”

  1. Gașca pnl + usr + udmr

   La un premier repetent nu merg decât miniștri copii de foști mari securiști sau corupți cât tabla de pe casă !

 1. Mihai

  Infumuratul!!! Când era ministru era dictator!!! Dar credeți ca Werner Iohanis o să încuviințeze ridicarea imunității? Nici vorba!!!

 2. Anonim

  Nu pateste nimic.Doar e de la ciuma cacanie.Astia au voie sa faca orice.

 3. cetatean

  Alexe Moldoveanul este un ticalos, se vede… de departe. Dar, noi, cetatenii, dragi pesedisti, speram ca acest partid social-democrat (al „saracilor” sau al baronilor rosii) sa dispara cat mai repede asa cum au disparut si vor disparea de pe firmament Dragnea, Dancila, Niculicea, Seban, Teodorescu, Tariceanu, Ponta, Olguta etc. sau aici de la voi Pop militianul „intelectualul”, Cota Dana Hoata etc.

  1. Anonim

   Cetatean,eu nu te inteleg.Acuzatu-i liberal.Nu ca mi-ar fi dragi pesedistii dar nu le amesteci putin?

Leave a Comment