Contribuabilii, atentionati asupra procedurii de depunere a declaratiei unice

Contribuabilii, atentionati asupra procedurii de depunere a declaratiei unice

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Salaj face cunoscut ca prima declaratie unica (pentru obligatiile aferente lunii ianuarie) se va depune pana in 25 februarie inclusiv.

De asemenea, pana in 1 iulie 2011, contribuabilii vor putea depune noul formular fie prin internet, fie la ghiseu, in ultima situatie, prezentand Anexa 1 semnata si stampilata, celelalte informatii urmand sa fie livrate pe suport electronic (CD). In cazul in care declaratia unica D 112 este livrata pentru doi sau mai multi contribuabili, pe acelasi CD, este necesara intocmirea unui OPIS cuprinzand denumirea si CUI-ul contribuabililor pentru care depune declaratia. CD-ul trebuie semnat de persoana care il depune. Dupa depunerea CD-ului la ghiseu, angajatorul are obligatia de a verifica starea declaratiei accesand prin internet pagina web de interogare a starii in baza numarului de inregistrare al declaratiei comunicat la ghiseu.

DGFP Salaj sustine ca nu se recomanda ca angajatorul sa trimita aceeasi declaratie simultan la ghiseu si pe internet. In fine, contribuabilii au obligatia ca in termenul de depunere legal stabilit sa corecteze declaratia electronica astfel incat sa elimine toate erorile si sa reia procesul de depunere validare.

Leave a Comment