La Maeriste prind contur proiectele din infrastructura

La Maeriste prind contur proiectele din infrastructura

Modernizarea satelor comunei Maeriste nu mai reprezinta, pentru localnici si nici pentru autoritatile locale, un vis indepartat. Administratia comunei deruleaza, la aceasta data, mai multe proiecte, cu finantari de la bugetul local sau de la stat, prin care se construiesc sau se refac drumuri, poduri sau camine culturale.

Primarul Vasile Lazar a mentionat ca sunt in curs de reabilitare doua lacase de cultura, la Maeriste si la Cristelec, pentru care s-au prevazut cinci miliarde de lei vechi si, respectiv, 1,5 miliarde de lei vechi. Totodata, au demarat si lucrarile de constructie a unui camin cultural nou la Giurtelec, cu bani de la bugetul local, in suma de 4,5 miliarde de lei.

Prim-edilul de la Maeriste a mai precizat ca se lucreaza la asfaltarea a 5,3 km de drumuri comunale si strazi in Giurtelec, Maeriste si Uileacu Simleului. Fondurile necesare se aloca de la stat prin HG 577. Pana la ora actuala s-au realizat 48 la suta din lucrari si se estimeaza, ca ele se vor finaliza anul acesta, in functie de ritmul de alocare al banilor de la Guvern. Tot anul acesta, se preconizeaza finalizarea lucrarilor de constructie a doua poduri peste Valea Crasnei, in Giurtelec si Maeriste, unde stadiul executiilor a depasit 75 la suta.

Administratia locala de la Maeriste intentioneaza sa mai asfalteze, prin Ordonanta 105, drumul comunal DC99 si strazi in Cristelec si Maladia; sa castige 80 de miliarde de lei vechi de la bugetul de stat, prin Ministerul Mediului, pentru canalizarea satelor Maeriste si Giurtelec, localitati incluse si in proiectul pentru realizarea sistemului de alimentare cu apa.

Leave a Comment