Consumul de etnobotanice din scolile salajene ia amploare

Consumul de etnobotanice din scolile salajene ia amploare

In anul de gratie 2011, pe langa sumedenia de boli care ataca organismul uman, sanatatea este pusa in pericol si de multiple vicii la care se expun, cu buna stiinta, tot mai multi tineri. Furati de senzatiile tari, infuentati de anturaj sau pentru a-si dovedi teribilismul, ei incearca tot felul de substante nocive care adesea ii trimit direct la Urgenta sau, mai rau, ii baga in groapa. Fenomenul este intalnit inclusiv in Salaj, cei mai expusi acestui viciu de tip nou fiind adolescentii din mediul urban.

Analizele recente arata ca, in ultimii patru ani, fenomenul consumului de droguri s-a dublat, mai ales in randul populatiei scolare de 15-16 ani. Daca tinerii cu studii superioare prefera cannabisul si ciupercile halucinogene, cei cu studii gimnaziale si primare opteaza pentru amfetamine si tranchilizante. In fapt, interesul populatiei pentru etnobotanice a adus Romania pe locul patru intr-un clasament al statelor din Uniunea Europeana in care se consuma astfel de droguri.

Consumul de etnobotanice, dar si al altor substante periculoase este un fenomen care ia amploare si in Salaj, de la o luna la alta. Daca in urma cu cinci ani, prea putini erau cei care auzisera de etnobotanice, acum cuvantul este pe buzele unui segment larg de tineri. O confirma cazul traficantului de droguri din Zalau, prins ca furniza zilnic

Alte articole

Leave a Comment