Consilierii judeţeni, aşteptaţi să-şi declare averile

Cei 30 de aleşi judeţeni, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, mai au la dispoziţie o lună şi jumătate pentru a-şi depune declaraţiile de avere şi cele de interese aferente anului trecut.
După şedinţa de miercuri a CJ, Cosmin Vlaicu, secretarul judeţului, le-a comunicat acestora că în cursul zilei de miercuri le vor fi transmise formularele în format electronic. „Termenul legal pentru depunerea declaraţiilor de avere şi de interese este 15 iunie 2014. Vă rog să nu lăsaţi acest lucru pe ultima sută de metri”, le-a transmis Vlaicu consilierilor sălăjeni.
După depunerea lor, documentele vor fi publicate pe pagina de internet a Consiliului Judeţean Sălaj, pe toată durata exercitării funcţiei sau mandatului şi trei ani după încetarea acestora.
Potrivit legislaţiei în vigoare, nedepunerea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese în termenele prevăzute de lege, precum şi nedeclararea cuantumului veniturilor realizate sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenţie si se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei.

Leave a Comment