A început „Rabla” pentru firme şi instituţii publice

Firmele şi instituţiile publice se pot înscrie începând de miercuri, 30 aprilie, în Programul „Rabla”. În cadrul ediţiei din acest an a programului amintit, acestea pot da la casat 3.000 de autovehicule mai vechi de opt ani, pentru care vor primi câte un tichet valoric în valoare de 6.500 de lei, ce poate fi folosit pentru cumpărarea unei maşini noi.
Anul trecut, programul nu a avut un succes prea mare în rândul companiilor şi instituţiilor publice, care au dus la casat doar 1.670 de rable, cele mai multe de la Poşta Română şi de la Ministerul Afacerilor Interne. Printre instituţiile sălăjene care au achiziţionat o maşină nouă prin „Rabla 2013” s-au numărat Consiliul Judeţean Sălaj, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, Casa de Asigurări de Sănătate Sălaj, Primăria Bobota, Agenţia pentru Protecţia Mediului Sălaj şi Primăria Hereclean.
De unul din cele 3.000 de vouchere puse în acest an la bătaie ar putea beneficia Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Sălaj, care şi-a manifestat intenţia de a casa o rablă de 12 ani, în vederea achiziţiei unei maşini noi.
Lista persoanelor juridice şi a instituţiilor publice validate sa participe în ediţia din acest an a Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional va fi publicată pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu.

Leave a Comment