Comunicare deficitară la Primăria Zalău, plătită din bani publici

Redacția Magazin Sălăjean

Instituțiile publice au obligația să desemneze un purtător de cuvânt. Rolul acestuia este de a informa opinia publică cu privire la activitatea, rolul şi atribuţiile instituţiei. Un alt rol este îmbunătăţirea continuă a imaginii publice a instituţiei și întărirea încrederii opiniei publice în corectitudinea activităţii instituţiei în raport cu importanţa socială a acesteia.
Primăria Municipiului Zalău comunică prin intermediul inspectorului Manuela Maria Ghiuruțan, din cadrul Serviciului de Presă şi Comunicare, Educaţie, Cultură şi Sport. Deși potrivit fișei postului ar trebui să aibă o răspundere deosebită în menţinerea unui dialog continuu, corect şi coerent cu reprezentanţii mass-media, Manuela Ghiuruțan a preferat să se afirme prin prisma gafelor și stângăciei în relația cu presa din județul Sălaj. Acțiunile sale au cauzat de multe ori prejudicii de imagine Primăriei Municipiului Zalău. Informațiile inexacte, comunicate după principii cunoscute numai de persoana ei, îngreunează rolul presei, acela de a informa cetățenii cu privire la administrarea orașului și a bugetului public. Ultimul exemplu, de sfidare a opiniei publice, oferit de Manuela Maria Ghiuruțan a ajuns în atenția noastră dintr-o simplă întâmplare. Conform procedurii, am cerut purtătorului de cuvânt al Primăriei Zalău, prin e-mail, informații legate de încasarea taxelor și impozitelor la nivelul municipiului. Pentru că nu răspundea nimeni la solicitare, am sunat la Primărie, la Biroul de Presă. Aflăm, de fapt, că domnișoara purtător de cuvânt este plecată de zile bune în concediu, fără a informa jurnaliștii acreditați cu privire la persoana care va asigura relația cu presa în perioada respectivă. Un lucru firesc până la urmă, practicat de toți purtătorii de cuvânt din județul Sălaj.
Potrivit ultimei declarații de avere, veniturile salariale nete ale Manuelei sunt de aproximativ 1.260 de lei lunar. Statul cheltuie pe an, cu acest purtător de cuvânt, echivalentul a cel puțin 360 de alocații, fără a lua în calcul contribuțiile sociale aferente salariului.
Considerăm că banul contribuabilului este cheltuit ineficient prin menținerea într-o funcție publică a unui purtător de cuvânt care aduce grave prejudicii de imagine instituției. Spre exemplu, finalizarea unor proiecte importante pentru comunitate, precum reabilitarea și modernizarea Sălii Sporturilor, respectiv a Parcului Central, au trecut neobservate, probabil din … comoditate. Și, ca să vă faceți o părere despre munca asiduă a Manuelei Ghiuruțan, care de cele mai multe ori se desfășoară pe Facebook, de la începutul anului și până acum a elaborat șapte comunicate de presă.
Atitudinea sfidătoarea pe care purtătorul de cuvânt al Primăriei Zalău o are în relația cu reprezentanții mass-media este continuă și trenează de mai mulți ani, lucru semnalat de majoritatea jurnaliștilor sălăjeni inclusiv șefilor săi, care se complac în această situație.

41 Thoughts to “Comunicare deficitară la Primăria Zalău, plătită din bani publici”

 1. Anonim

  Care esti si de ce nu te semezi?
  Ai vreun fix cu Manuelas des Palmas?

  1. Horvath

   Ramele si limbricii n-au nume si su se semneaza!

 2. Anonim

  Ce parere vizavi de activiatea Manuelei au iditoul de primar, tarfa de viceprimar sau bou de secretar?

 3. Anonim

  De ce ai luat poza de pe facebook?

  1. Horvath

   A luat-o si el de pe unde sade critikull mai mult!
   Bine ca-i reproseaza Manuelei ca sta pe Facebook,de parca el ar sta pe oua de strutz sau la Zoo…..

   1. Anonim

    Cu o mica diferenta: unul sta pe Fb pe banii tai, desteptule! Ghiceste care

    1. Protex...ia mediului

     Tu?

    2. Anonim

     Iar tu primesti salariul pe competenta, nu? Ar trebui sa fii muritor de foame.

 4. Cand n-ai oglinda acasa sa te vezi cine esti si faci....

  Draga Manuela…
  Cu ce oare i-ai putut supara asa de rau pe inchizitorii tai,care-si zic jurnalisti?
  Aaaaaaaaaaaa!
  Nu mai au ce scrie si nu au de unde sa-si ia subiecte?
  Inteleg!
  Rar iti este dat sa vezi o asemenea executie publica a unui purtator de cuvant,exprimata cu atata virulenta si manie proletar securistica !
  Pana si de faptul ca te desfasori pe Facebook se leaga anonimii tai neadmiratori?
  Vai!
  Cat de jos pot decadea unii!
  Si pentru ce?
  Pentru ca ai jignit in amorul propriu vreun papa lapte a carui muza sau muzoi de inspiratiune era dusa cu pluta……
  Da’ cum iti permitu tu manuelo sa pleci in concediu fara sa anunti pe cine lasi in loc?
  La 1200 lei salariu impozabil pe luna,Marte si alte planete pline de lunatici ca aia care te ataca,trebuia sa anunti pana in a 7-a constelatie ca pleci.
  La asa judecatori,care te judeca scumpa si stimata Manuela,ma mir ca faci si cat faci!
  Asa ca nu pune la suflet draga Manu’ toate rautatile,caci magarii rag si privighetorile canta!
  Marile simfonii nu s-au cantat niciodata la fluier de militzian sau securist si cine,chiar anonim fiind, amesteca si imprastie rahatul,intr-un final va trebui sa linga si lingura!
  Respect Manuela si suntem solidari cu tine!

  1. Anonim

   esti penibil bade sau lele, ce ii fi, ca n-ai sange-n instalatiune. e usor sa comentezi cu anonim? de cand s-a inchis zahana ai intrat in fibrilatii

   1. Anonim

    Adevaru’ doare tarane!
    Cat despre anonimat,intreaba-l mai intai cata limfa are-n veshka, pe ala care a scris porcaria asta!
    Ca esti mai aproape de el!

 5. Seneca

  De la inaltimea carei competente profesionale va permiteti apostrofarea unui functionar public al primariei?
  Cu ce drept aceasta inchizitie demna de nici Ku/Klux /Klan impotriva unei tinere femei care pana la urma face si ea saraca atata cat poate si pentru cat este platita?
  Cu ce sunteti voi,criticii ei,mai buni,mai competenti mai competitivi sau mai valorosi in viata societatii?
  Baaaaaaa!
  Uitati-va mai prin cv/urile si realizarile voastre,prin ceea ce ati lasat in urma voastra si abia dupa aceea sa va permiteti a critica pe unii si analiza pe altii!
  Cu ce drept ma?
  Ce va recomanda pentru postura de inchizitori in afara de un tupeu fara margini ffind aidoma unor baloane din care daca scoti ingamfarea ramane doar o biata pleashka ca o bashika de porc dezumflata si sparta din care nici macar piele de toba nu poti face?
  Rusine ma!
  Rusine maxima!

  1. Anonim

   De asta-i tot ce poate, sunt sigur ca se gasesc cel putin 10 mai profesionuati decat ea, care ar munci pe rupte pt cei 1.200 de le pe care-i prineste din banul public.
   Cand a acceptat postl asta, pe care nu l-ar ocupa in lipsa fratiucului Lentzi si a functiilor le prin partidul galben, trebuia sa citeasca o carte despre rolul purtatorului de cuvant. Asa, ca sa stie la ce se inhama. Iar daca acum se simte depasita de situatie, nu o impiedica nimeni sa se dea la o parte. Cu tot cu Cv-ul el impresionant.

   1. Anonim

    Numai tampenii scrieti, daca tot vreti sa comentati, faceti in cunostinta de cauza, nu doar sa va aflati destepti…ce functii are fratele Manuelei in partid?

  2. Anonim

   Poate simplul fapt ca e platita, printre altele, si de catre ziaristi?! Dar sa nu-i stricam, totusi, concediul mironositei!

 6. Seneca

  Pacat ca transformati publicatia bunului si onestului Daniel Muresan in buda publica!
  Pacat ma!
  Nu stiu cum de va permite linsajul asta mediatic!

 7. Seneca

  De acord!
  Exita drepturi in democratie si in asa zisa presa.
  Dar nu concepem sa existe tupeu,nesimtire,linsaj gratuit si dreptul de a spune orice si a scrie orice despre oricine in baza unei prost intelese libertati!
  Libertatea fie ea si de exprimare este permisa spiritelor alese si educate nu mojicilor!

 8. Anonim

  de ce nu va legati ziaristilor si de gramada de functionari la serviciul de comunicare care mananca paine alba si se calca pe bombeuri ca nu mai incap in birouri si de multimea de pipite secretare tot cate 2-3 in anticamere, si de progeniturile unora dintre cei cu epoleti care se plimba toata ziua prin oras dar incaseaza salarii frumusele
  scoateti la lumina si aceste specii care mimeaza munca in primaria din zalau

 9. fl

  pai bine Manu draga da n-ai putut si tu sa pui un mesaj de absenta in outlook ? ai fi facut un pustiu de bine pentru toti bulumacii de p’aicea !

 10. Anonim

  astia nu sunt redactie, sunt niste guzgani rozalii, care fac de rusine breasla.

 11. Cetatean

  Ce doare cel mai tare este ca , din pacate, ceea ce s-a scris in comunicatul redactiei este ADEVARAT .

 12. Anonim

  cati postaci are Manuela asta ?

  1. Anonim

   unul singur idiot ascuns sub 15 pseudonime. complexat de la mama natura 🙂 in rest oamenii astia au dreptate. se cam taie frunze la caini prin primarie.

 13. Anonim

  si-a terminat lentzicu „cafeluta” la time out si s-a pus pe comentat. daca nu-si ia detzu, tremura

 14. Pisto

  Baba-i protejata mai ceva ca Durexu

 15. Anonim

  Ce-s cu jegurile astea de articole ? Bine ca ziaristii nu promoveaza alt gen de evenimente din Salaj, dar de cacaturi se tin. Sa va fie rusine !

 16. Anonim

  Da de ce nu se semnează cel care a scris acest articol ? Cică ” Redactia ” ! Sa va fie rusine, Manuela își face foarte bine treaba, ii o profesionista. Jenant !

 17. Anonim

  Când naiba o sa ne vedem fiecare de treaba noastră? Nu cred ca rolul ziarelor e asta ! Fiecare are un șef, fiecare răspunde pentru tot ce face.
  As vrea totuși sa vad alte campanii din partea presei și alte articole. Multumessc

 18. Anonim

  Din pacate in urma unui linsaj mediatic nu ai cum sa castigi. DAR , nu cred ca asta este rolul ziarelor ! Cu siguranta aceasta domnisoara, isi face treaba, daca sta de atata timp in respectiva functie. Parerea mea.

 19. Anonim

  Oameni buni , este post, suntem in preajma Pastelui. Nu credeti ca ar trebui sa lasam aceasta ura ? Este urat ce se intampla

 20. Anonim

  Da chiar asa …cum iti permiti Manuela sa nu anunti tu pe tot boul ca tu ai mers in concediu ? Da cum se poate ?

 21. Anonim

  o domnisoara batrana poate si cam stafidita de la atata stat…in respectiva functie bineinteles…

  1. inteleptu'

   Uita-te mai bine!

 22. Anonim

  Popeye the Sailor: Parlez Vous Woo (1956)

  ia uita-te tu, inteleptu’ lele.
  orice asemanare e pur intamplatoare!

 23. O alta redactie cu reactie

  Cine amesteca si imprastie rahatul,chiar daca-i idiot si n-are curajul raspunderii,trebuie sa linga in cele din urma si lingura!

 24. Anonim

  Mai citeste cineva ziaru asta…..ce-ar fi sa-l boicotam si sa nu-l mai citim????Poate asa se inchide si nu mai citim prostii de genul asta..!!

  1. Pisto

   deja perseverezi in prostie

 25. Anonim

  Cred ca vrea sa i-o puna…si nu-l baga in seama…cam asta-i explicatia…!!

  1. Pisto

   A baga, a nu baga, a fi proasta, a nu fi proasta?

 26. dfghjkl

  oameni buni, chiar v-ati tampit? asta inseamna presa pentru voi? lasati invidia si rautatile la o parte, revenit la presa adevarata!

 27. Ioana

  Atata prostie, nu stiu cum incape intr-un singur ziar, informati-va, scrieti subiecte interesante, nu ne intereseaza d-le ziarist frustrarile tale, care pana la urma depasesc limita prostiei. Manuela, sunt alaturi de tine, numai gandindu-ma ca pentru 1200/luna trebuie sa suporti atata neprofesionalism…succes!

Leave a Comment