Comparativ cu 2017, evaziunea fiscală constatată de procurorii sălăjeni s-a dublat anul trecut

Procurorii din Sălaj au constatat, în cursul anului 2018, prejudicii din evaziune fiscală de peste 33 de milioane de lei, mai mult decât dublu faţă de anul precedent, când suma a fost de circa 14,6 milioane de lei, potrivit bilanţului instituţiei, prezentat marţi de prim-procurorul Parchetului de pe lângă tribunalul Sălaj, Bogdan Chiş.

„În cursul anului 2018 au fost soluţionate 48 de cauze de evaziune fiscală, prin 16 rechizitorii şi opt acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, însă în cadrul acestor dosare care au fost înainte instanţelor de judecată a fost reţinut un prejudiciu total de 33.333.414 lei şi 46.000 de euro, prejudiciu care este la un nivel de peste dublu faţă de cel reţinut în cursul anului 2017, când au fost reţinute prejudicii totale de 14.589.992 de lei şi 73.201 euro”, a precizat Bogdan Chiş, în conferinţa de presă.

Acesta a adăugat faptul că în cursul anului precedent procurorii au instituit măsuri asiguratorii, în cadrul dosarelor pe care le-au avut de soluţionat cu privire la infracţiunile de evaziune fiscală, pentru bunuri până la concurenţa sumei de 57,9 milioane de lei.

„Din acest punct de vedere, consider că activitatea desfăşurată în cursul anului 2018 a fost una extrem de bună, cu rezultate extrem de bune”, a subliniat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Potrivit bilanţului prezentat, cei 20 de procurori de la cele patru unităţi de Parchet din Sălaj au avut de soluţionat, în 2018, un total de 11.880 cauze, cu 7% mai mult ca în 2017. Dintre aceste, au fost soluţionate 3.897 cauze, 666 de inculpaţi fiind trimişi în judecată, 39 dintre ei în arest preventiv.

Alexandru Moldovan

Alte articole

4 Thoughts to “Comparativ cu 2017, evaziunea fiscală constatată de procurorii sălăjeni s-a dublat anul trecut”

 1. Anonim

  Bla, bla, bla.Dnu Bologa să l verifice și pe primarul de Șimleu Silvaniei, adică pe cuscru, că nu i chiar ușa de biserică, pardon Parchet…

 2. Anonim

  mw13 celor doi, ce dracu fac toata ziua?

 3. Anonim

  TRANTORI CU ACTE IN REGULA

 4. Anonim

  Pai, evident ca s-a dublat evaziunea. PSD -Ciuma Rosie a distrus Justitia si a eliberat infractorii din puscarii, stimuland astfel infractionalitatea. Daca cei care ne conduc fura, patronii ce sa faca? Vai de tarisoara noastra. O tara in care majoritatea fura nu se va dezvolta niciodata.

Leave a Comment